Vijesti / Gospodarstvo

BEZ ARENE, Varaždin ne bi bio poželjan domaćin velikim natjecanjima i koncertima

BEZ ARENE, Varaždin ne bi bio poželjan domaćin velikim natjecanjima i koncertima

- Svim čitateljima, ali i posjetiteljima Arene Varaždin koja posluje devet godina, a koji su Arenu doživjeli bilo kao korisnici ili kao gledatelji želim ovim putem čestitati čestit Božić i sretnu novu godinu i zaželit puno zdravlja i sreće – rekao je u razgovoru za kraj godine upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan.

Buljan je podsjetio kako u Varaždinu imamo izvanredan objekt koji se u međuvremenu etablirao u širem području Hrvatske i inozemstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Upiti za korištenje dvorane dolaze iz svih krajeva, od sportaša do umjetnika koji upravo Arenu Varaždin prepoznaju kao mjesto gdje žele održati svoje natjecanje, koncert ili događaj, kazao je Buljan te izrazio žaljenje što se na projekt Arene Varaždin ponekad malo previše gleda s kritičkog stajališta, a premalo iz pozicije svjesnosti kakav reprezentativan projekt, s kojim se možemo podičiti,  stoji uz Dravu te koji pruža mogućnost organiziranja manifestacija koje se bez postojanja Arene Varaždin ne bi mogle održati niti bi bile zamislive u obimu kakvom su sada.

- Bile bi osuđene na druge gradove ili skučeni prostor koji ne bi pružio ni performerima ni gledateljima takav ugođaj kao što imamo sada, mišljenja je Buljan.

Poželio je više pozitivne energije te pozvao ljude na neke događaje koji su već najavljeni za iduću godine, kao što su treći po redu koncert Dine Merlina ili pak Europsko prvenstvo u rukometu.

Arena Varaždin i Arena Zagreb jedine u Hrvatskoj koje treći put za redom ugošćuju velika rukometna natjecanja

- Podsjetio bih da smo mi jedini grad i objekt koji je uz Zagreb, a kojeg smatramo ne samo najvećim nego i nedodirljivim pa ni ne gledamo na njega kao konkurenta, u posljednjih devet godina ugostili tri velika sportska natjecanja koja su se uzastopno održala samo kod nas i Zagrebu i ni u jednom drugom gradu u Hrvatskoj – muško svjetsko prvenstvo, žensko europsko prvenstvo i sad muško europsko prvenstvo 2018. godine, pun je pozitive Buljan koji smatra da Arena Varaždin ostvaruje svoju svrhu.

- To je nešto što treba cijeniti, pokazuje da smo dobri domaćini, organizatori i parneri svim savezima, udrugama i agencijama. Po treći put ugošćujemo i umjetnike, ja to volim nazvati 'ciklus tri' koji je započeo Željko Joksimović, pa nastavili Parni Valjak i sad Dino Merlin koji dolazi po treći put u Arenu u ožujku 2018. godine.

Očito je prostor primamljiv za njih kao umjetnike te publiku koja ih prati, završio je Buljan te kazao kako se Arenom možemo ponositi pred čitavom Europom.

- Projekt Arene Varaždin prezentiran je dva puta u Londonu, posljednji put sad nedavno, i to u centralnoj agenciji za javno – privatno parnerstvu gdje je upravo Arena Varaždin dobila pohvale za studiju isplativosti i upravljanja dvoranom – kazao je Buljan.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.