Vijesti / Gospodarstvo

INTERES Moguće ulaganje talijanskih investitora na području Varaždinske županije

INTERES Moguće ulaganje talijanskih investitora na području Varaždinske županije

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predstavnici Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i Mario Klapša predstavljali su Varaždinsku županiju na konferenciji 'Internacionalizacija tvrtki Veneta u Hrvatskoj' u sjedištu Confindustrie Padova, glavne trgovinske komore koja okuplja oko 1.600 proizvodnih tvrtki u talijanskoj regiji Veneto.

Talijanski investitori su iskazali zanimanje za ulaganje i pokretanje poslovanja na području Varaždinske županije, pa su im predstavljene mogućnosti ulaganja, gospodarske zone, kao i postojeći talijanski ulagači koji već nekoliko godina uspješno posluju na području Varaždinske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, najavljen je posjet nekoliko investitora, koji bi se trebali realizirati u prvoj polovici ove godine. Inače, o pozitivnim iskustvima s talijanskim gospodarstvenicima govorio je načelnik Goran Kaniški budući da je prvi investitor u Poduzetničkoj zoni Kneginec bila tvrtka Calzedonia, koja danas u Hrvatskoj zapošljava nekoliko tisuća ljudi.

Na konferenciji je zamjenik župana Robert Vugrin pozdravio sve prisutne kao predstavnik Varaždinske županije te zahvalio na pozivu koji je stigao od Confindustrie Padova i Jadranskog ekonomskog saveza, koji su dali priliku da se talijanskim gospodarstvenicama predstavi Varaždinska županija, jedna od najkonkurentnijih i transparentnih županija u Hrvatskoj. Konferenciju je pratila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici Nevenka Grdinić sa suradnicima.

Mogućnosti investiranja, aktualne, ali i buduće županijske projekte predstavio je direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić. Predstavnici Varaždinske županije su nakon konferencije održali nekoliko bilateralnih sastanaka s predstavnicima gospodarskih subjekata te im dali dodatne informacije o županijskom gospodarstvu.

Osim predstavnika Varaždinske županije, na konferenciji je u Padovi sudjelovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je predstavio mogućnosti ulaganja na području Grada Vukovara.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!