Pučko otvoreno učilište Varaždin vrši upise u četiri programa za umirovljenike

Pučko otvoreno učilište Varaždin ovih dana vrši upise za čak četiri programa za umirovljenike.

POU Varaždin i ove godine održava radionice i tečajeve za umirovljenike, za koje, kako kažu, postoji velik interes, poput informatike i stranih jezika.

Tako su ovih dana raspisali upise u programe osnovni tečaj informatike, napredni tečaj informatike, početni tečaj engleskog jezika i početni tečaj njemačkog jezika.

Osnovni tečaj informatike

Polaznici će u 42 školska sata steći osnovno znanje o računalima, korištenju programa za pisanje Word, osnove interneta i e-maila. Također, naučit će kreirati, preimenovati, kopirati, premještati i brisati mape i datoteke u operacijskom sustavu Windows, pisati i uređivati tekst u Word dokumentu, pretraživati internetom, kreirati e-mail korisnički račun, slati i primati e-mail. Program će se prilagoditi prema potrebi polaznika. Cilj programa je stjecanje osnovnih informatičkih znanja u korištenju i primjeni osobnih računala, Worda i interneta.

Cijena: 400,00 kuna (plaćanje u dvije rate)

Napredni tečaj informatike

Napredno znanje o kompjuterima uključuje znanje o specijaliziranim programima i aplikacijama i njihovo korištenje. Polaznici će naučiti kako promijeniti sliku na radnoj površini operacijskog sustava Windows, računati pomoću programa Kalkulator, nacrtati sliku u programu Bojanje, napisati kratki tekst bez uređivanja pomoću programa Blok za pisanje, umetati sliku, pozadinu i broj stranica u Word dokument, kreirati i urediti tablicu u Excel dokumentu, koristiti Skype, pretraživati Wikipediju, kupovati putem Njuškala, kako koristiti smartphone i drugo prema željama i potrebi polaznika. Cilj tečaja je stjecanje naprednih informatičkih znanja u korištenju i primjeni osobnih računala i programa u svakodnevnom životu.

Trajanje: 42 školska sata

Cijena: 400,00 kuna (plaćanje u dvije rate)

Tečaj engleskog jezika

Početni tečaj engleskog jezika za umirovljenike minimum je standarda snalaženja u virtualnom, ali sve više i stvarnom svijetu. Kroz tečaj u trajanju 48 sati uče se osnove komuniciranja na engleskom jeziku, ali i upoznavanje s kulturom engleskog govornog područja. Bez klasičnih ‘lekcija’ iz knjiga za učenje stranih jezika, na tečaju će se raditi na govoru i izgovoru, a naglasak će biti stavljen na konverzaciju, povezivanje govora i pisanja. Satovi su interaktivni uz slušanje glazbe – tekstova pjesama.

Trajanje: 48 školskih sati

Cijena: 400,00 kuna (plaćanje u dvije rate)

Tečaj njemačkog jezika

U posljednjih nekoliko godina pojavljuje se sve veći interes umirovljenika za učenjem njemačkog jezika. Stoga je POU Varaždin i ove godine pripremio tečaj u trajanju od 48 školskih sati i time osim učenja osigurao ugodno i korisno druženje naših građana treće životne dobi željnih dodatnog znanja.

Trajanje: 48 školskih sati

Cijena: 400,00 kuna (plaćanje u dvije rate)

Tijekom godine POU Varaždin će kontinuirano nuditi programe za umirovljenike bilo besplatno bilo po povoljnim cijenama.

Sve dodatne informacije o programima, kao i prijavnice, možete pronaći na službenoj internet stranici POU Varaždin, na broju telefona 042/313-191 te putem maila pou@pouvarazdin.hr ili osobno dolaskom u prostorije POU Varaždin na adresi Hallerova aleja 1/II u Varaždinu u od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije