Vijesti / Gospodarstvo

OTKAZI U AQUATEHNICI? 'Rekli su nam da ne moramo više dolaziti na posao...'

OTKAZI U AQUATEHNICI? 'Rekli su nam da ne moramo više dolaziti na posao...'

Od radnika varaždinske gradske tvrtke Aquatehnika doznali smo da im je jučer rečeno da ne moraju više dolaziti na posao.

- Šef nam je rekao da ne trebamo više doći. No nema nikakvog službenog dokumenta. Zato je sindikalni povjerenik rekao da u ovome trenutku još ne može reagirati. Čeka se da nešto dobijemo službeno. Spominju se i masovni otkazi, ali to ne može ići samo tako, postoji procedura... - doznali smo od jednog od radnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pokušavajući provjeriti te navode, cijelo prijepodne nazivamo Aquatehniku, kako bismo o stanju u tvrtki doznali od direktora Mirka Andabake. Nitko ne diže slušalicu.

Zovemo i direktora Varkoma Željka Bunića, no on je cijeli dan zauzet sastancima, doznali smo u tvrtki.

Nismo uspjeli doći ni do zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara, koji bi možda mogao biti upućen u situaciju.

Aquatehnika je tvrtka kći Varkoma. Za mandata prošle HNS-SDP vlasti 'pripremao se teren' za njezinu prodaju, no nova je vlast od toga bila odustala.

Štoviše, najavljen je model po kojem bi firma mogla opstati i prema kojem bi svi radnici mogli zadržati svoja radna mjesta.

> ČEHOK NAJAVIO Aquatehnika će preživjeti i biti stabilna, ne ide na prodaju!

Ipak, situacija je, čini se, bila dubioznija nego što se činilo na prvu.

> ALARMANTNO STANJE Aquatehnika grca u dugovima, Andabaka došao spasiti stvar

Čini se također kako su u međuvremenu i neki novi 'kosturi ispali iz ormara', koji prijete Varkomu plaćanjem penala u projektu Aglomeracije.

O tome je ne posljednjoj sjednici Gradskog vijeća govorio gradonačelnik Ivan Čehok te je najavio predstečaj kao izgledno rješenje problema, a što će biti s penalima tek treba vidjeti.

- Drugog rješenja nema. Kroz predstečaj pokušat ćemo što više očuvati tvrtku – rekao je i iznio podatak da je tvrtka na kraju 2017. godine imala 11,5 milijuna kuna gubitaka.

- Tvrtka ima obveze prema dobavljačima. Sklopljeni su neki poslovi, radi se, no to je premalo. Dugovi i gubitak su preveliki. I ne samo to, svaki dan otezanja Varkomu bi donosio 40.000 kuna gubitka pa dolazi pitanje što će biti s Varkomom! - rekao je Čehok.

Rekao je da je za tu situaciju kriva neozbiljnost bivše uprave i bivšeg nadzornog odbora.

- Kako se tamo odlučivalo i ponašalo, to je ispod razine pučke škole - poručio je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci