Vijesti / Gospodarstvo

EU FONDOVI Varaždinska tvrtka Rossa d.o.o. završava gradnju proizvodnog pogona

EU FONDOVI Varaždinska tvrtka Rossa d.o.o. završava gradnju proizvodnog pogona

U sklopu projekta 'Ulaganje u izgradnju proizvodnog pogona i osnivanje nove poslovne jedinice društva ROSSA d.o.o.' financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, varaždinska tvrtka ROSSA - d.o.o. upravo završava s aktivnostima oko građevinskih radova na novoj proizvodno-poslovnoj zgradi.

Projekt koji je prijavljen i odobren u sklopu poziva Kompetentnost i razvoj MSP – referentne oznake KK.03.2.1.05. iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, krenuo je s provedbom 17. srpnja 2017. godine, a do sada su završeni svi građevinski i građevinsko-obrtnički radovi na lokaciji u Gornjem Kučanu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U preostalih 6 mjeseci provedbe projekta u potpunosti će se urediti nova poslovna jedinica kroz izgradnju nove, energetski učinkovite proizvodno-poslovne zgrade, koja će obuhvatiti šivaonu, skladište repromaterijala i gotovih proizvoda, uredski prostor te maloprodajnu trgovinu.  Ukupna vrijednost projekta je 1.517.828,17 kuna, od čega bespovratna potpora iznosi 714.043,17 kuna, dok ostatak od 803.785,00 kuna predstavljaju vlastita sredstva prijavitelja.

Ovim će se projektom Ulaganje u izgradnju proizvodnog pogona i osnivanje nove poslovne jedinice društva ROSSA - d.o.o. u razdoblju od 17. srpnja 2017. do 17. rujna 2018. godine, koliko traje projekt provesti sve aktivnosti neizostavne za daljnji razvoj društva i jačanje njegove konkurentnosti na regionalnoj razini.

Valja spomenuti kako je u tijeku provedba i drugog projekta financiranog iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, E-impuls, 'Ulaganje u povećanje kapaciteta proizvodnog pogona društva ROSSA – d.o.o.' kojim će se uložiti u nabavku novih strojeva i opreme u svrhu proširenja kapaciteta postojeće proizvodne jedinice, modernizirati proces proizvodnje te samim time povećati proizvodne kapacitete, što će direktno utjecati i na mogućnost proizvodnje veće količine gotovih proizvoda te zaprimanje i izvršenje većeg broja narudžbi od strane kupaca te u konačnici rezultirati povećanjem konkurentnosti društva i mogućnosti njegova širenja na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi, 82.491,00 kuna, od čega bespovratna potpora iznosi 70.000,00 kuna.

Kako bi osigurala potrebna obrtna sredstva za osiguranje uspješne provedbe svih projekata, ROSSA d.o.o. u 2017. godini postaje krajnji primatelj financijskog instrumenta „ESIF – mikro zajma“ za obrtna sredstva, u iznosu od 185.187,08 kuna, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost ROSSA – d.o.o.

 

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!