Vijesti / Gospodarstvo

Novi većinski dioničar Varteksa je Nenad Bakić, na pomolu novi dokap

Novi većinski dioničar Varteksa je Nenad Bakić, na pomolu novi dokap

Na svom blogu Bakić je naveo kako je u dokapitalizaciji upisano nešto manje od 25 miljuna kuna, a on sada ima 48.2 posto vlasništa.

Investitor Nenad Bakić postao je u dokapitalizaciji vrijednoj 25 miljuna kuna većinski dioničar varaždinskog Varteksa, a ulazi i u Nadzorni odbor tog testilca što sugerira da će imati i izravni utjecaj na poslovne odluke.

Nakon više od mjesec i pol dana čekanja Varteks je proveo upis dokapitalizacije kroz Središnje klirinško-depozitno društvo (SKDD) čime je postalo poznato tko je dao novac za spas kompanije.

Podaci depozitorija pokazuju da su novim 1,88 miljuna dionica upisala samo dva ulagača, Nenad Bakić i predsjednik Uprave Zoran Košćec.

Bakić je postao vlasnik 1,53 miljuna dionica dok je Košćec upisan kao vlasnik više od 346,000 dionica. Na svom blogu Bakić je naveo kako je u dokapitalizaciji ukupno upisano nešto manje od 25 miljuna kuna, a on je s nekadašnjih 17 posto udjela skočio na 42,2 posto vlasništva, odnosno 50,5 posto izuzmu li se trezorske dionice. S povezanim osobama udjel iznosi oko 51 posto, napisao je Bakić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!