Vijesti / Gospodarstvo

AGLOMERACIJA Počeo najveći komunalni projekt u povijesti Varaždina i okolice

AGLOMERACIJA Počeo najveći komunalni projekt u povijesti Varaždina i okolice

Ponedjeljak 26. ožujka bit će upamćen kao dana kada su počeli radovi na Aglomeraciji - najvećem komunalnom projektu u povijesti Varaždina i okolice.

Teški strojevi poduzeća Tegra počeli su s iskapanjem prvih metara kanala u koje će radnici položiti cijevi za odvodnju u sustavu općina Vidovec i Maruševec. U Vidovcu je otvoreno gradilište A3, a planirano je da će biti položeno cijevi u dužini 64 kilometra te uređene 42 crpne stanice. Vrijednost ugovorenih radova je oko 95,5 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok nije krio zadovoljstvo što su radovi konačno počeli:

- Napokon počinju radovi na Aglomeraciji Varaždin, i to zapadni dio koji obuhvaća općine Vidovec i Maruševec. Aglomeracija i znači upravo to, prsten oko grada. Sada slijede radovi na području grada, Zbelava i južni dio, Biškupec i Jalkovec, a zatim i na preostala dva područja od ukupno četiri koliko ih obuhvaća Aglomeracija Varaždin.

Bilo je dosta upita građana kada će radovi početi, no moramo biti svjesni da će biti velikih poteškoća u prometu. Međutim, ovo je najveći projekt u povijesti grada i ovih općina, koji nas definitivno stavlja na kartu europskih sredina koje će štititi svoje podzemne vode i okoliš te omogućiti stanovništvu da se svi priključe na javnu kanalizaciju.

S dogradnjom pročistača, koja će se, nadam se, konačno raspisati sada na proljeće, što rade Hrvatske vode, i trebala bi se realizirati u roku dvije godine, mi bismo bili prvi veći grad i prsten oko grada potpuno pokriven kanalizacijom - kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je zamolio ponovo građane za strpljenje i razumijevanje jer se očekuju poteškoće u prometu zbog odvijanja radova. Kako je najavio Željko Bunić, direktor Varkoma, do 7. svibnja bit će otvorena sva gradilišta u sklopu projekta. Odbacio je sve spekulacije da će doći do zastoja u odvijanju tog projekta koji će potrajati 6 godina i koji će u konačnici stajati gotovo 855,8 milijuna kuna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!