Vijesti / Gospodarstvo

Na FOI-ju sastanak projektnih partnera na projektu Digitrans

Na FOI-ju sastanak projektnih partnera na projektu Digitrans

U tjednu od 16. do 19. travnja 2018. na Fakultetu organizacije i informatike održava se sastanak projektnih partnera sa 14 partnerskih institucija na projektu DIGITRANS.

Projekt Digital Transformation in the Danube Region - Digitrans koji se provodi unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav započeo je 1. siječnja 2017. godine, a trajat će do 30. lipnja 2019. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupne je vrijednosti 2.106.825,97 eura, a uključuje 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske, uz FOI na projektu sudjeluje i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o.

Voditelj projekta Digitrans na Fakultetu organizacije i informatike je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, koji je uz voditeljicu cijelog projekta Petru Newrly iz MFG Innovation Agency Media and Creative Industries Baden-Württemberg iz Stuttgarta koordinirao sastankom.

U sklopu sastanka, tijekom dva dana, provodile su se i radionice 'Train the trainer' i 'Sustainability Workshop' na kojoj su svi partneri imali priliku dodatno se educirati o metodi Digitrans koja je razvijena na projektu, a ima za cilj olakšati prijelaz malim i srednjim poduzećima sa tradicionalnog načina poslovanja na suvremeniji oblik poslovanja, kao i o alatima poput e learning platforme.

Partneri su razmijenili dosadašnja iskustva iz svojih regija, diskutirali o primjeni Digitrans metode te usuglašavali daljnje aktivnosti na projektu.

U četvrtak, 19. travnja, projektni sastanak će završiti prezentacijom metode Digitrans na radionici 'Digitalization processes within SMEs and their effects on their vocational education' u Zagrebu. Metoda će biti prezentirana prema svim zainteresiranim gospodarstvenicima, a prezentaciji će prisustvovati projektni partneri sa svih partnerskih institucija.

Prezentaciji će nazočiti i gospodarstvenici iz Njemačke pa je ovo i prilika za povezivanje njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika i mogućnost za razvoj novih projektnih ideja.

Ovo je inicijativa dunavske digitalne radne skupine, koja će se baviti područjem konkurentnost poduzeća, a kao član dunavske digitalne radne skupine sudjeluje i prof. dr. sc. Vjeran Strahonja ispred Fakulteta organizacije i informatike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci