Vijesti / Gospodarstvo

Varaždinski poduzetnik Denis Čupić postao novi menadžer Westgatea

Varaždinski poduzetnik Denis Čupić postao novi menadžer Westgatea

Westgate Shopping City, najveći trgovački centar u Hrvatskoj i treći najveći u Europi, dobio je novu upravu.

Jedan od novih članova je i poduzetnik iz Varaždina Denis Čupić, koji je postao novi menadžer Westgate Shopping City.

Čupić je na prošlim lokalnim izborima zajedno s Sanjom Zember bio kandidat za zamjenika gradonačelnika Damira Habijana (HDZ).

Otto Barić, priznati arhitekt, imenovan je direktorom tvrtke Trgovački centar Zagreb, koja je vlasnik objekta Westgate Shopping City.

Početkom travnja promijenila se i vlasnička struktura tvrtke Trgovački centar Zagreb čime je Focus Invest GmbH, austrijska investicijska grupa i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik trgovačkog centra, a ujedno i vlasnik zone oko centra, postao jedini vlasnik društva preuzimanjem udjela od grupe Plus City.

Vizija Focus Invest GmbH je objediniti pristup upravljanja shopping centrom Westgate, kao i zonom Shopping City Zagreb. Zona zauzima 480.000 m2 potpuno opremljenog građevinskog zemljišta neposredno uz trgovački centar te je ujedno i najveća privatna poslovna zona u Hrvatskoj.

Upravljanje trgovačkim centrom Westgate Shopping City povjereno je hrvatskim tvrtkama s domaćim i međunarodnim referencama u području upravljanja nekretninama: ‘F.O. / Development’ i ‘F.O. / Asset’, predvođenim priznatim asset managerom Denisom Čupićem i njegovim timom.

Njihovo višegodišnje iskustvo u razvoju i upravljanju trgovačkim centrima doprinijet će jačanju i repozicioniranju Westgatea kao 'obiteljskog centra broj jedan u Hrvatskoj sa širokom modnom kompetencijom'.

U ime vlasnika trgovačkog centra, Focus Invest GmbH, izjavu je dao direktor Otto Barić.

- Dosadašnji najveći pojedinačni vlasnik, Focus Invest iz Austrije, je preuzeo poslovne udjele od grupe Plus City. Posljedično je došlo i do promjene upravljačkog tima, s obzirom da je za isti ranije bila odgovorna grupa Plus City. Uz izradu nove vizije i strategije razvoja trgovačkog centra i poslovne zone, upravljanje centrom smo povjerili iskusnom timu okupljenom oko gospodina
Čupića i F.O. / Developmenta. Posvećeni smo uspjehu centra i planiranim poslovnim aktivnostima koje će
repozicionirati centar u željenom smjeru - rekao je Barić.

Uz arhitekta Otta Barića, Denis Čupić te tvrtke koje vodi bile su uključene i u samu izgradnju trgovačkog centra.

- Čast mi je da je meni i mojem timu povjereno upravljanje trgovačkim centrom Westgate. Razvili smo kratkoročne i srednjoročne planove te nam je vizija ojačati poziciju Westgatea i opravdati titulu trećeg najvećeg shopping centra u Europi. Gospodin Barići ja smo zajedno s našim timovima sudjelovali u gradnji i razvoju Westgatea te nas uz sami centar veže iznimna posvećenost ideji i prvotno zamišljenom konceptu. Novom strategijom te proširenom, bogatijom i raznolikijom ponudom, Westgate postaje obiteljski centar shoppinga i zabave - zaključio je Čupić.

O centru:

Trgovački centar Westgate Shopping City otvoren je u studenom 2009. godine te je ukupnom površinom  treći najveći trgovački centar u Europi i najveći u Hrvatskoj. U sklopu centra se nalazi i najveća dječja igraonica u Hrvatskoj, koja je besplatna za kupce centra, a organiziran je i besplatan prijevoz Westgate autobusom od i do trgovačkog centra.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!