Vijesti / Gospodarstvo

VOOGLE Konferencija ove godine 17. svibnja uz 'lokalne heroje' i 10.000 eura

VOOGLE Konferencija ove godine 17. svibnja uz 'lokalne heroje' i 10.000 eura

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2018. U sklopu teme konferencije 'Here we grow' održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.

 Ovogodišnje izdanje Voogle konferencije predstavlja uspješne priče 'lokalnih heroja' iz svijeta poduzetništva, prati 'heroje u nastajanju' koji s velikim potencijalom tek kreću u svoje poduzetničke priče i bavi se znanjima i vještinama potrebnim za realizaciju takvih priča.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za dobru atmosferu i nadahnute nastupe već tradicionalno brine Peter Hopwood, koji i sam predstavlja uspješnu Voogle priču. Prva poslovna konferencija koju je Peter vodio bila je Voogle konferencija 2014. Nakon tog angažmana on već 4 godine vodi neke od najvećih konferencija u svijetu poput Mobile world congress u Barceloni.

O poduzetničkom putu svoje tvrtke Nanodiy pričat će Saša Miklošić. Tvrtka Nanodiy osvojila je prvo mjesto na Voogle konferenciji 2016, a iste godine u Zagrebu su uzeli još dvije glavne nagrade. Ove pobjede osigurale su im značajan PR, kao i dva kruga ulaganja. Oni su sada globalni igrači u svojoj industriji s uredima u preko 30 zemalja širom svijeta, uključujući Kinu, Brazil i SAD.

Zlatan Novak iz varaždinske tvrtke Geo3D pričat će o svom uzbudljivom najnovijem projektu, izraditi 3D modela visoke rezolucije Dubrovnika i Šibenika za najnoviju i finalnu sezonu mega popularne serije „Game of thrones“. Zlatan je stručnjak za 3D skeniranje i modeliranje s više od 15 godina iskustva u toj industriji. Implementirao je preko 200 projekata u područjima kao što su arheologija, forenzičke rekonstrukcije, vfx za filmove i još mnogo toga.

Na koji način se bori za startupe iz svih izvora i pozicija pričat će Ivana Ninčević Lesandrić. Ivana je 2011. godine pokrenula Poduzetnički centar Solin, oko kojeg je okupila preko više od 300 malih i srednjih poduzeća. Također je pokrenula događaj pod nazivom Poduzetnički kamp Solin, koji je iznjedrio tvrtke poput Parklio i Include – pametne klupe Ivana Mrvoša, te ih lansirao u globalnu orbitu. Od kraja 2016. godine bori se za uvođenje novih zakona, programa i mjera potpora malim i srednjim poduzećima kao članica Hrvatskog sabora.

Panel „lokalni heroji“ predstavit će modele uspjeha domaćih tvrtki poput Upchain, Appenture i GO2BIM, a na panelu „emerging heros“ predstavit će se mladi poduzetnici koji su na dobrom putu da kreiraju svoje – Nikola Zec, Antonija Vedak, David Macan i Kaja Pavlinić. Dodatnu draž panelu dati će Pal Rikter, danski investitor i mentor koji već nekoliko godina ulaže svoje vrijeme, znanje i novac u hrvatske tvrtke.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 8 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Svi sudionici imat će priliku sudjelovati na pripremnoj radionici koju će voditi Peter Hopwood, koji nije samo nadahnut voditelj već i trener komunikacijskih vještina i javnog nastupa. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000€, intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po 'speed dating' i 'blind dating' principu. Svi zainteresirani mogu se registrirati putem web servisa, pronaći ranije registrirane tvrtke i sudionike te dogovoriti sastanke.

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Partneri konferencije su Kreda d.o.o., Vop portal Varaždin & Vop digitalna marketinška agencija, Adssential d.o.o. i Savjet mladih grada Varaždina.

Za kupovinu ulaznica te prijave na startup natjecanje i poslovne sastanke posjetite službene web stranice konferencije: conf.voogle.org

Ulaznice su besplatne za studente.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci