Vijesti / Gospodarstvo

POSLOVNA ZONA Ivanec: Počeli pripremni radovi za investiciju tešku milijun eura!

POSLOVNA ZONA Ivanec: Počeli pripremni radovi za investiciju tešku milijun eura!

Na atraktivnoj parceli u Poslovnoj zoni Ivanec – istok jučer je tvrtka GPT Đurasek iz Stažnjevca započela s pripremnim radovima na gradnji novog proizvodnog pogona površine 2.600 četvornih metara.

Prema riječima vlasnika i direktora tvrtke Deana Đuraseka, građevinski radovi vrijedni su milijun eura, a cjelokupna investicija financira se iz vlastitih i kreditnih sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlasnik izgradnju hale planira završiti do kraja ove godine te u nju preseliti kompletnu proizvodnju iz sadašnjih pretijesnih prostora u Stažnjevcu.

U pogonu će raditi 28 radnika, a tijekom iduće dvije godine otvorit će se još 7 do 8 novih radnih mjesta.

Tekstilna proizvodnja

Tvrtka će se baviti isključivo proizvodnjom tekstilnih dijelova pogrebne opreme, kojom se dosad već etablirala na cijelom području Hrvatske te izvozom u zemlje Zapadne Europe – Italiju, Francusku, Njemačku itd.

Đurasek ističe da je u realizaciji ove investicije imao veliku potporu Grada Ivanca, Poslovne zone i posebno, Projektnog ureda za EU fondove, za koji naglašava da mu je na raspolaganju bio za niz stručnih konzultacija, savjeta i informacija.

Slijedom kupoprodaje čestica u Poslovnoj zoni, investitor koristi i predviđene benefite koji će mu bitno pojeftiniti ukupnu investiciju.

Trenutačno se izvode radovi na otvaranju puta prema gradilištu, a Đurasek intenzivnije radove najavljuje odmah poslije 1. svibnja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!