Vijesti / Gospodarstvo

NOVO ŠTAMPAROVO VINO Pro et contra, neotkriveni i senzacionalni chardonay

NOVO ŠTAMPAROVO VINO Pro et contra, neotkriveni i senzacionalni chardonay

Ovo novo vino nastalo iz vlastitog grožđa sorte chardonay  i stvarano pod posebnim uvjetima sadrži 12,5 posto alkohola, snažnog je tijela, osobito izazovnog okusa i fantastične boje (izgleda u čaši)

Dok u štrigovskom kraju vrije uoči Dana vina na Međimurskoj vinskoj cesti - Urbanovo 2018. i dok je David Štampar predsjednik Hortus Croatiae društva koje je osovina svega vezano uz događaj kojeg će prema najavama, posjetiti tisuće ljudi, vezan stotinama obveza, u vinogradima, a posebice u podrumima njegove vinske kuće, stvari idu naprijed.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobro uhodana podrumarska ekipa predvođena Davidovom majkom Danicom Štampar, na tržište šalje vina koja zadovoljavaju najviše kriterije potrošača, a istovremeno priprema novo vino, koje treba postati vinski hit na hitovima, kao svojevremeno Pol-Pol. Ovakav događaj David ne propušta, te unatoč prije spomenutim obvezama nadzire pripreme za slanje novog vina među poznavatelje vrhunske kapljice.

- Je, vrlo skoro na tržište šaljemo naše novo i vrijedno vino pod nazivom Pro et contra, a upravo taj naziv krije ili sadrži sve posebnosti ovog vina. Riječ je o chardonayu koji je 8 mjeseci proboravio u novoj drvenoj 500 litarskoj bačvi, a potom slijedećih 8 mjeseci u već korištenoj našoj drvenoj bačvi, na finom vrenju na talogu.

Naravno sve je bilo pod strogim nadzorom i sada slijedi punjenje u boce i potom slanje na tržište. Ovom metodom od sada ćemo stvarati sva naša vina, jer uvjeren sam kako je ovo izazovan ali i dobitnički način koji zadovoljava nas, a još više će zadovoljiti okuse potrošača, jasan i optimističan je David Štampar uz poruku kako će već na ovogodišnjem Urbanovom, a još više na Danima otvorenih podruma Pro et contra biti stavljen pred ocjenjivanje ljudstva.

Naravno s drugim vinima i bajkovitim chabernet sauvignon gemaiom. Drugi dio Davidove ekipe koju predvodi otac Bojan Štampar zaokupljen je poslovima u vinogradima, gdje se stvari zbog vremenskih uvjeta ubrzavaju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!