NOVO ŠTAMPAROVO VINO Pro et contra, neotkriveni i senzacionalni chardonay

Ovo novo vino nastalo iz vlastitog grožđa sorte chardonay i stvarano pod posebnim uvjetima sadrži 12,5 posto alkohola, snažnog je tijela, osobito izazovnog okusa i fantastične boje (izgleda u čaši)

Dok u štrigovskom kraju vrije uoči Dana vina na Međimurskoj vinskoj cesti – Urbanovo 2018. i dok je David Štampar predsjednik Hortus Croatiae društva koje je osovina svega vezano uz događaj kojeg će prema najavama, posjetiti tisuće ljudi, vezan stotinama obveza, u vinogradima, a posebice u podrumima njegove vinske kuće, stvari idu naprijed.

Dobro uhodana podrumarska ekipa predvođena Davidovom majkom Danicom Štampar, na tržište šalje vina koja zadovoljavaju najviše kriterije potrošača, a istovremeno priprema novo vino, koje treba postati vinski hit na hitovima, kao svojevremeno Pol-Pol. Ovakav događaj David ne propušta, te unatoč prije spomenutim obvezama nadzire pripreme za slanje novog vina među poznavatelje vrhunske kapljice.

– Je, vrlo skoro na tržište šaljemo naše novo i vrijedno vino pod nazivom Pro et contra, a upravo taj naziv krije ili sadrži sve posebnosti ovog vina. Riječ je o chardonayu koji je 8 mjeseci proboravio u novoj drvenoj 500 litarskoj bačvi, a potom slijedećih 8 mjeseci u već korištenoj našoj drvenoj bačvi, na finom vrenju na talogu.

Naravno sve je bilo pod strogim nadzorom i sada slijedi punjenje u boce i potom slanje na tržište. Ovom metodom od sada ćemo stvarati sva naša vina, jer uvjeren sam kako je ovo izazovan ali i dobitnički način koji zadovoljava nas, a još više će zadovoljiti okuse potrošača, jasan i optimističan je David Štampar uz poruku kako će već na ovogodišnjem Urbanovom, a još više na Danima otvorenih podruma Pro et contra biti stavljen pred ocjenjivanje ljudstva.

Naravno s drugim vinima i bajkovitim chabernet sauvignon gemaiom. Drugi dio Davidove ekipe koju predvodi otac Bojan Štampar zaokupljen je poslovima u vinogradima, gdje se stvari zbog vremenskih uvjeta ubrzavaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije