Vijesti / Društvo

treću godinu zaredom

FOTO Na Balu gradišćanskih Hrvata u Beču prisustvovala Natalija Martinčević i organizatori Svečanog bala

FOTO Na Balu gradišćanskih Hrvata u Beču prisustvovala Natalija Martinčević i organizatori Svečanog bala
Varaždinska županija

- Želim istaknuti kako je ovaj bal svojevrsni simbol zajedništva i okupljanja Hrvata, ali i prijatelja Austrijanaca - rekla je Martinčević.

U Hotelu Schönbrunn u Beču održani je tradicionalni 73. Bal gradiščanskih Hrvata koji je okupio oko tisuću Hrvata iz Beča i cijele Austrije te njihove goste iz Hrvatske i prijatelje Austrijance.

Balu je prisustvovala i savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević koja se tom prigodom susrela i s uglednim gostima, austrijskim ministrom financija Gernotom Bluemelom, novim hrvatskim veleposlanikom u Austriji Danijelom Glunčićem, zatim organizatorom bala Peterom Tyranom te mnogim drugim uglednicima.

-  Prije svega bilo mi se iznimno drago upoznati te porazgovarati s našim novim veleposlanikom Glunčićem kao i novim austrijskim ministrom financija Bluemelom te im ukratko predstaviti našu Županiju. Želim istaknuti kako je ovaj bal svojevrsni simbol zajedništva i okupljanja Hrvata, ali i prijatelja Austrijanaca, a samom organizacijom bala kao i svih drugih kulturnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti čuva se hrvatski jezik, kultura i običaji. I to je zaista pohvalno. Ovdje sam već treću godinu zaredom i uvijek je lijepo i svečano. Obzirom da je ovaj bal gradiščanskih Hrvata partner našem Svečanom balu, dodatno smo promovirali naš bal te mi je iskreno drago da će nam prijatelji austrijanci doći u goste i na taj način podržati našu svečanost - istaknula je Natalija Martinčević te naznačila kako ovome bečkome balu prisustvuje veliki broj diplomata, kao što će prisustvovati i Svečanom balu u Varaždinu.

- Upravo će Svečani bal opet biti prilika za okupljanje mnogih uglednih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, ali i diplomacije - zaključila je Martinčević. 

Uz savjetnicu župana balu su prisustvovali i članovi Organizacijskog odbora Svečanog bala Varaždinske županije; ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, savjetnica za regionalni razvoj Petra Martak, a na balu su uživali i dr.sc. Zdenka Weber, diplomatkinja koja je dio radnog vijeka upravo provela u Beču, operna umjetnica Lidija Horvat Dunjko, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Slađana Miočić te savjetnik za protokol Tomislav Pajtlar.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video