Vijesti / Društvo

Kvalitetan program

PLANOVI GLAZBENE ŠKOLE Matačić: 'Privodimo kraju pripremu nekoliko važnih i velikih događaja'

PLANOVI GLAZBENE ŠKOLE Matačić: 'Privodimo kraju pripremu nekoliko važnih i velikih događaja'
Varaždinski.hr

Nakon uspješnih izdanja 'Carmina Burana' kod Arene i 'Genesis suite' na Trgu kralja Tomislava, planovi postoje.

Glazbena škola u Varaždinu i ove godine u planu ima nekoliko projekata s kojima će donijeti dašak kulture i glazbe na otvorene i zatvorene gradske pozornice.

Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole, potvrdio nam je da se privodi kraju priprema nekoliko važnih i velikih događaja.

- Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix, izvedba mjuzikla 'Glazba srca mog' u Kazalištu Komedija u Zagrebu i suradnja s Konzervatorijem iz francuskog Macona, dok koncert na otvorenom još nije definiran niti potvrđen – rekao nam je Matačić.

Ipak, nakon uspješnih izdanja 'Carmina Burana' kod Arene i 'Genesis suite' na Trgu kralja Tomislava pa i velikog koncerta na Franjevačkom s NuSynergetic Orchestra, planovi postoje.

- Postoje određene ideje unutar škole koje razmatramo te ćemo nastojati u suradnji s našim partnerima pokušati i ove godine pripremiti i realizirati što kvalitetniji program. Obzirom da smo pozvani u uzvratni posjet u Francusku krajem godine, nismo još uspjeli dogovoriti i uskladiti detalje realizacije svih željenih projekata – kazao je Matačić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!