Vijesti / Društvo

krvoprolića

RTL se prisjetio najokrutnijih serijskih i višestrukih ubojica u Hrvatskoj. Na popisu se našao i general-bojnik Ivan Korade

RTL se prisjetio najokrutnijih serijskih i višestrukih ubojica u Hrvatskoj. Na popisu se našao i general-bojnik Ivan Korade
RTL

U ožujku 2008. godine Zagorjem je u krvavi pohod krenuo general-bojnik.

Trostruko ubojstvo u Splitu uzbunilo je i javnost i medije. Nažalost, taj slučaj višestrukog ubojstva nije iznimka u Hrvatskoj.

RTL se prisjetio višestrukih i serijskih ubojica s našeg područja koji su ostavili krvavi trag iza sebe.

Naime, razlika između višestrukih i serijskih ubojica je u tome što višestruki ubojice u svom pohodu ubiju više ljudi u jednom pohodu dok su serijski ubojice, prema definiciji, oni koji ubiju tri ili više osoba, ali s određenim vremenskim razmakom između ubojstava. 

Na popisu se našao i Ivan Korade. U ožujku 2008. godine Zagorjem je u krvavi pohod krenuo general-bojnik. Ubio je petero ljudi, a zatim si je oduzeo život u rodnoj Velikoj Veterničkoj.

Prvo se u svojoj vikendici posvađao i potukao s Davorom Petrišem nakon čega ga je ubio. Zatim je likvidirao 64-godišnjeg Franju Kosa. Sat vremena poslije u kući u Velikoj Veterničkoj ubio je Ciliku Hudić, a 15-godišnjem dječaku prislonio je pištolj ispod brade i opalio.

Za Koradeom je pokrenuta policijska potjera, a kada je, opkoljen, iz vikendice je zapucao na policiju i ubio Marija Kusanića, pripadnika MUP-ovih Kobri. Na kraju se ubio.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!