Vijesti / Društvo

Mobilnost

ERASMUS PROJEKT U Osnovnu školu Cestica došli učitelji iz Bugarske, Rumunjske, Poljske i Turske

ERASMUS PROJEKT U Osnovnu školu Cestica došli učitelji iz Bugarske, Rumunjske, Poljske i Turske
Općina Cestica

Nakon vesele glazbene dobrodošlice koju su pripremili učenici, KUD Cestica te zbor učitelja, gosti su obišli školu koja ih se svojim ozračjem i opremljenošću itekako dojmila.

U ponedjeljak 2. prosinca 2019., učenici i učitelji Osnovne škole Cestica srdačno su zaželjeli dobrodošlicu učiteljima iz Bugarske, Rumunjske, Poljske i Turske.

Susretu u sklopu posljednje mobilnosti Erasmus + projekta pod nazivom BEST („Better Education for Students and Teachers“) domaćin je bila Osnovna škola Cestica. Goste su dočekali učitelji koji sudjeluju u projektu – Ivana Gerić, Petra Vunderl, Marela Žamić-Levačić, Igor Pištelek, pedagoginja Dubravka Žigmund te ravnateljica Nevenka Turščak.

Nakon vesele glazbene dobrodošlice koju su pripremili učenici, KUD Cestica te zbor učitelja, gosti su obišli školu koja ih se svojim ozračjem i opremljenošću itekako dojmila.

Slijedio je službeni posjet načelniku Općine Cestica - Mirku Korotaju tijekom kojeg ih je načelnik pobliže upoznao s Općinom Cestica i podrškom koju Općina permanentno pruža Osnovnoj školi Cestica, mladim ljudima u obrazovanju i općenito svim žiteljima Općine.

Sudionici projekta načelniku su pojedinačno i sažeto predstavili svoju zemlju i školu iz koje dolaze. Nakon Općine, sudionici su posjetili Dječji vrtić Zeko u kojem su im dobrodošlicu poželjele ravnateljica vrtića, voditeljica vrtića i tete prigodnom prezentacijom dok su ih djeca iznenadila kratkim i veselim programom.

Slijedio je obilazak Područne škole Lovrečan gdje su se svim sudionicima dodijelili certifikati, a također su se razmijenili i prigodni pokloni.

Idućeg dana, sudionici su kroz prijepodnevnu šetnju gradom Varaždinom upoznali njegove najznačajnije građevine i bogatu povijest te su uživali u čarolijama Adventskog ozračja.

Posljednja mobilnost završila je u ranim poslijepodnevnim satima kada su svi sudionici projekta krenuli na put ka svojim kućama obogaćeni novim spoznajama i prijateljstvima, ali i idejama o nekim budućim projektima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video