Vijesti / Društvo

građani se aktivirali

PRUGA ZA ŽIVOT Građani pokrenuli peticiju u kojoj zahtijevaju hitno postavljanje polubranika u Cehovskoj ulici

PRUGA ZA ŽIVOT Građani pokrenuli peticiju u kojoj zahtijevaju hitno postavljanje polubranika u Cehovskoj ulici
Siniša Sović/Foto agencija Sjever, 7. MO

'Zahtijevamo hitno postavljanje polubranika sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom na tom željezničko-cestovnom prijelazu, kojeg policija smatra najopasnijim u županiji'.

Vijeće 7.mjesnog odbora Varaždin 'Biškupec' danas je započelo s prikupljanjem potpisa građana za peticiju u kojoj 'zahtijevaju hitno postavljanje polubranika sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom na željezničko-cestovnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu'.

Vezana vijest:

Nesreća u Cehovskoj, pružni prijelaz, nalet vlaka, DETALJI TRAGEDIJE u Cehovskoj ulici Policija otkrila uzrok strašne nesreće na pružnom prijelazu: 'Vozač se nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja'

- Na željezničko-cestovnom prijelazu u Cehovskoj ulici u Varaždinu u brojnim nesrećama do sada su smrtno stradale dvije osobe.

Posljednja sa smrtno stradalom osobom dogodila se 3. prosinca, a PU varaždinska je  taj prijelaz detektirala kao opasan te potencijalno opasno mjesto za događanje prometnih nesreća i smrtno stradavanje osoba.

Zahtijevamo hitno postavljanje polubranika sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom na tom željezničko-cestovnom prijelazu, kojeg policija smatra najopasnijim u županiji.

Tražimo od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se spriječile još veće daljnje tragedije.

Građani također traže da nadležni javno objave dokumentaciju iz koje su vidljiva poduzimanja u vezi rješavanja toga problema. Neka preko sadašnjeg prijelaza smrti ubuduće prolazi pruga za život - kazao je predsjednik Vijeća 7.mjesnog odbora Varaždin 'Biškupec' Juraj Rožić.

Istovremeno je pokrenuta i internetska peticija.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video