Vijesti / Društvo

NE PROPUSTITE

POČELO ODBROJAVANJE Za 7 dana adventska čarolija zavladat će Varaždinom, a najavljen je najbogatiji program do sad

POČELO ODBROJAVANJE Za 7 dana adventska čarolija zavladat će Varaždinom, a najavljen je najbogatiji program do sad
TZGV

Svega nas tjedan dana dijeli od najčarobnijeg doba godine, Adventa u Varaždinu koji će ove godinine, prema najavama, biti sadržajima najbogatiji dosad.

Ljubitelji Božića, snijega, jelke, lampica, klizanja i druženja konačno će doći na svoje. Svega nas tjedan dana dijeli od najčarobnijeg doba godine, Adventa u Varaždinu koji će ove godinine, prema najavama, biti sadržajima najbogatiji dosad. 

Ledena čarolija začarat će Stari grad u čiji se perivoj smjestilo preko tisuću kvadratnih metara veliko klizalište s ledenom stazom, a za one najmlađe ljubitelje zimskih radosti ponovno je tu i trideset metara dugačak ledeni tobogan, jedini takav u Hrvatskoj. 

Na Stančićevu trgu ćete moći uživati u ugostiteljskoj ponudi i bogatom glazbenom programu petkom i nedjeljom.  Advent na Stančiću u petak, 29. studenog, otvara Scifidelity Orchestra. 

Zimski topli napitci i slastice te miris klinčića i cimeta dovest će vas do glavnog gradskog trga - Bijelog Korza. Za najmlađe tu je vlakić Djeda Mraza na koji će se moći ukrcati svakog dana. Subote su na Korzu rezervirane za glazbene programe i to prijepodne i navečer. Glavna zvijezda glazbenog programa na Bijelom Korzu je Crvena jabuka koja će Varaždince zagrijati u subotu, 30. studenog i tako službeno otvoriti program Adventa na Korzu. 

Ovogodišnja varaždinska Adventska čarolija odvijat će se i na dvije nove lokacije u gradu. Jedna od njih je Habdelićev trg na kojem vas očekuju atraktivne kupole, glazbeni program i raznolika gastro ponuda poput punča, kuhanog vina, kuhanog džina i mnoge druge delicije. 

Iskusni špancireri i ljubitelji kreative već su dobro upoznati s Kreativnicom na Špancirfestu, a od ove godine, Uska ulica dobiva i svoje zimsko ruho - Zimsku Kreativnicu. Tri vikenda za redom, 7. i 8. prosinca, 14. i 15. prosinca te 21. i 22. prosinca od 10 do 13 sati te od 15 do 21 sat u Zimskoj Kreativnici Varaždincima će se predstaviti dvadeset odabranih izlagača te umjetnica Ida Ister sa svojom izložbom akvarela, a svi su pozvani i na chillanje i uživanje u glazbenom programu. 

Božićna bajka nikako nije bajka ako se u njoj ne pojavi i svima najdraži djedica - Djed Mraz, koji će se s mališanima družiti u kućici Djeda Mraza na Starom gradu. Uz to, u kućici će mališani moći slušati priče i bajke, sudjelovati na radionicama, zakoračiti u virtualnu stvarnost uz pomoć VR naočala ali i pogledati čarolije mađioničara Tina. Cjelokupni program u kućici Djeda Mraza je besplatan. 

Posjetite i izlagače u Gajevoj ulici, na Trgu Kralja Tomislava i Trgu Slobode i izaberite nešto iz njihovog asortimana. 

Detaljan program Adventa u Varaždinu možete pronaći ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video