Vijesti / Društvo

KULMINACIJA NEZADOVOLJSTVA

MARUŠEVČANIMA PREKIPJELO 'Ako se cesta ne sanira, neka se zatvori. Po ovome ne možemo i ne smijemo voziti'

MARUŠEVČANIMA PREKIPJELO 'Ako se cesta ne sanira, neka se zatvori. Po ovome ne možemo i ne smijemo voziti'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Današnje javno okupljanje stanovnika općine Maruševec kulminacija je višemjesečnog nezadovoljstva stanjem prometnice između Grede i Donjeg Ladanja...

Oko 200 stanovnika općine Maruševec danas je javnim okupljanjem, s početkom u 14 sati, u blizini rotora u Gredi iskazalo nezadovoljstvo stanjem prometnice Greda – Donje Ladanje.

Javno okupljanje nezadovoljnih stanovnika Općine Maruševec Prosvjed u Maruševcu

Riječ je o kulminaciji višemjesečnog nezadovoljstva, a društvene mreže bile su platforma kroz koje se, do današnjeg javnog okupljanja, to nezadovoljstvo izražavalo.

Nezadovoljstvo stanovnika općine Maruševec prometnicom Greda – Donje Ladanje nije novoga vijeka, već u ljetnim mjesecima mnogi su izražavali nezadovoljstvo načinom i tempom kojim se radovi izvode, kao i posljedicama koje će sami građani snositi zbog takvog načina izvođenja radova na cesti između Grede i Donjeg Ladanja. Prije svega, riječ je oštećenjima na automobilima na koje su se požalili mnogi građani.

No nezadovoljstvo je kulminiralo dolaskom jeseni i jačih kiša pa se razrovana cesta, koja je u ljetnim mjesecima taj dio općine Maruševec držala u oblacima prašine, pretvorila u 'zamke' jer su vozačima rupe na cesti postale dodatno sakrivene. Mnogi su istaknuli i kako su im dvorišta potopljena svaki put kad padne kiša upravo zbog radova na cesti Greda – Donje Ladanje.

- Radi se o tome da je cesta dosta uništena, ovom cestom voze i teški kamioni, nastale su velike rupe, pogotovo sad kad su pale kiše, a cesta se ne sanira i vi ne vidite kolika je rupa dok u nju ne upadnete. Ovu cestu koriste vozači, biciklisti i pješaci, svi po jednom traku, i ja se pitam što je sa sigurnošću prometa na cestama – rekla je inicijatorica javnog okupljanja Snježana Cerjan.

Cilj prosvjeda je, istaknula je Cerjan, saznati informacije kad će se i hoće li se asfaltirati dionica ceste između Grede i Donjeg Ladanja, ali i kakva je dinamika rokova, što građani mogu očekivati i mogu li se očekivati asfaltirani obilazni pravci.

- Mi nismo protiv Aglomeracije, ali nezadovoljstvo građana je ogromno – rekla je Cerjan.

Dodala je kako je i najava prosvjeda rezultirala asfaltiranjem jedne kraće dionice, kao i saniranjem rupa na nekim dijelovima ceste. No, ističe, to je učinjeno tek na jednom manjem dijelu te dionice.

- Ako se cesta ne sanira, neka se zatvori i neka nam se daju alternativni pravci. Mi se po ovakvoj cesti niti smijemo niti možemo voziti – zaključila je Cerjan.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem također se odazvao okupljanju nezadovoljnih građana.

- Radovi u sklopu Aglomeracije na području naše općine idu intenzitetom koji nije planiran te neke stvari poprilično kasne. U potpunosti podržavam ovaj prosvjed i ljude koji su okupljeni ovdje. Mi kao Općina i Varkom već mjesecima vodimo bitku s izvođačima oko toga da se prometnice što prije asfaltiraju. Oni svakih deset dana obećavaju nove rokove, no čvrstih rokova još zasad nema. Prvo je rok bio 1. studeni, pa 15. studeni, a sad je 30. studeni. No teško nam je u to povjerovati, vidimo kakve su ceste, vidimo da su neki zahvati na cestama neprimjereni vremenu u kojem se izvode – rekao je Šprem.

Ako se stvari ne promjene, najavljena su i nova javna okupljanja nezadovoljnih mještana općine Maruševec.

Nakon prosvjeda, u prostorijama Općine Maruševec zakazan je sastanak na koji je pozvan i direktor Varkoma Željko Bunić koji bi građanima trebao prezentirati što mogu u budućnosti očekivati od izvođenja radova na dionici ceste Greda - Donje Ladanje.

Fotografije javnog okupljanja možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video