Vijesti / Društvo

Advent u Varaždinu

ZIMSKA BAJKA Predstavljen Advent sa stotinu programa, uz dvije nove lokacije u Uskoj i na Habdelićevom trgu

ZIMSKA BAJKA Predstavljen Advent sa stotinu programa, uz dvije nove lokacije u Uskoj i na Habdelićevom trgu
Varaždinski.hr

Na konferenciji su zasebno svoj dio programa predstavili suorganizatori, uz direktoricu Turističke zajednice grada Varaždina Jelenu Toth.

Danas je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu koji će se održati na nekoliko lokacija diljem grada.

Na konferenciji su zasebno svoj dio programa predstavili suorganizatori, uz direktoricu Turističke zajednice grada Varaždina Jelenu Toth.

Program na Korzu organizira turistička zajednica.

Bijeli Korzo

Pod nazivom Bijeli Korzo od 29. studenog 2019. do 6. siječnja 2020. godine posjetiteljima će prvi dan svirati Fani Solomun Trio (11 sati) i Crvena jabuka (19 sati).

Tjedan dana nakon zaplesat će Centar tradicijske kulture, Varaždinske mažoretkinje odradit će svoj dio posla, a pjesma će biti uz Pavel.

Sljedeće subote popunit će još Zbor Capella Paulina Warasdin, Nikola Marjanovi trio, ŽVS Allegre i Akvarel.

Uz glazbu tu će biti još dosta dekorativnih elemenata, šumica, ugostiteljska ponuda i vlakić Djeda mraza koji će svakodnevno voziti najmlađe. Ugostiteljski program bit će i u Gajevoj ulici i na Trgu slobode.

Advent na Stančiću 

Advent na Stančiću predstavila je Martina Pakšec iz PR Lady agencije, a tamo se isto nastavlja s ugostiteljskim i glazbenim temama.

U ritmu petak-nedjelja od 29. studenog, u planu i programu je sljedeće: Scifidelity Orchestra, Dorian Šaran & Adriana Kursar, Dan grada obilježit će se uz Društvo naša djeca, zatim 8. prosinca slijedi jamIT, Marko Kenji, Fani Solomun i Hrvoje Šenjug.

U petak, 20. prosinca, pustit će se lampioni dobrih želja (300 komada), Karla Krmpotić, Gabrijela Hrženjak i Nikola Grabar svirat će u jutarnjim satima za sam Badnjak, a nakon Božića tu su Matt Shaft, virtuoz na violini i Lucija Job i Hrvoje Funda.

Ledena čarolija na Starom gradu 

Ledena čarolija, navodi direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, smjestila se opet na prostor Starog grada. Posjetitelje očekuje tisuću kvadrata trideset metara duge ledene staze i klizališta, a s postavljanjem se počelo i ranije nego prošle godine. Ugostitelji su u taj dio Adventa također uključeni.

Noviteti na ovogodišnjem Adventu u Varaždinu su dvije nove lokacije.

Light & Fire Story (Habdelićev trg

Prva od njih je Habdelićev trg, odmah do Jagićevog parka koji će se oživjeti uz ugostiteljsku ponudu i blagdansko raspoloženje programa Light & Fire Story u organizaciji Show Concepta. Robert Magić rekao je da će narednih dana otkriti više detalja vezanih uz glazbeni program.

Zasad su najavljeni nastupi The Cat Paws, C.U.R.E., The Quartet Christmas Jazz i Dobre vibracije uz DJ-e. 

Zimska Kreativnica

Druga nova lokacija je svima poznata Uska ulica koja je za vrijeme Špancirfesta jedno od najljepših i najugodnijih mjesta u gradu. Zimska Kreativnica je novo izdanje koja otvara svoja vrata tri vikenda za redom od 7. do 22. prosinca od 10 do 13 i od 15 do 21 sat.

U tom razdoblju predstavit će se 20 selektiranih izlagača, a stalni postav bit će zimska izložba akvarela umjetnice Ide Ister. Maja Patafta i Ana Bacinger zaslužne su za taj dio koji će se odvijati u Uskoj 4, a ispred će biti chill zona i zabava uz DJ-e.

Kuća Djeda Mraza 

Prošlogodišnja Kuća Djeda Mraza ostaje na Starom gradu uz proširenu ponudu. Druženje sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom nadopunjeno je dječjom kreativnošću u radionicama Maje Patafte u kojima će se raditi ukrasi za bor i tisak na majice, te čitanje priča i bajki u interpretaciji Hane Kunić i Đurđice Dropuljić.

Advent u Varaždinu imat će virtualni koncept uz VR magične igraonice na istom mjestu te "magiju" Tina Golubića.

Doček Nove godine i koncerti u HNK

O dočeku nove godine izvijestio nas je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik. Doček je organiziran na Korzu, a počinje već u podne dolaskom Moto Mrazova, a u Novu godinu sve prisutne uvest će grupa MozArt. U ponoć slijedi tradicionalni vatromet i početak 42. Međunarodne novogodišnje utrke.

Rojnik je podsjetio da će se i na Velikoj sceni i u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održavati poseban program. Koncert Varaždinskog komornog orkestra i Latice Honda-Rosenberg 8 prosinca, koncert Puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica 14. prosinca, Matija Ferlin: Staging a play – Antigona 16. prosinca i koncert za umirovljenike 18. prosinca.

Uz to, Lado će održati božićni koncert 20. prosinca, 23. prosinca dolazi Irma Dragičević i njeni gosti izvesti glazbeni program, a 1.1.2020. na rasporedu je u Velikoj koncertnoj dvorani tradicionalni koncert HRT-a uz izravni prijenos 'Valceri, polke i druge špelancije'.

Završna riječ Ivana Čehoka 

Za kraj konferencije govorio je gradonačelnik Ivan Čehok.

- Nikad do kraja čovjek ne smije biti zadovoljan s uspjehom jer uspjeh je beskonačna kategorija. Prošle godine postigli smo odlične rezultate što se tiče posjetitelja, turista... Međutim, nismo s time zadovoljni. Advent se može još bolje razviti jer Varaždin kao grad je ambijentalno ono što advent kao pučka manifestacija može biti. Što se tiče klizališta, nema boljeg ambijenta od Starog grada. Ne želimo samo da Advent bude na Starom gradu pa se ove godine proširilo na Habdelićevu i Usku. Želimo da poput Špancirfesta imamo Advent po cijelome gradu. I ove godine ćemo potući sve rekorde – rekao je Čehok.

Tako posjetitelje Adventa u Varaždinu očekuje preko 100 različitih programa, na sedam lokacija u organizaciji Turističke zajednice i suorganizatora: Gradske tržnice Varaždin, PR lady i Show Concepta, te još pedesetak popratnih programa – od izložbi, predstava, koncerata pa do projekcija filmova u galerijama, muzejima, kazalištu i Kinu Gaj.

Cijeli program sa satnicom možete pronaći ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video