Vijesti / Društvo

Brucošijada Grada Varaždina

MOJ PUT DO USPJEHA Lidija Bačić, Jan Kerekeš i Emil Milihram na FOI-ju govorili o svojim karijerama

MOJ PUT DO USPJEHA Lidija Bačić, Jan Kerekeš i Emil Milihram na FOI-ju govorili o svojim karijerama
Varaždinski.hr

U studenom studenti imaju nekoliko aktivnosti koje se održavaju u sklopu Brucošijade grada Varaždina.

Jučer se u dvorani 1 Fakulteta organizacije i informatike održala prva u nizu aktivnosti koje se spremaju u studenom za sve studente u Varaždinu.

Nakon što je prošli tjedan najavljena Brucošijada grada Varaždina koja okuplja studente FOI-ja, Sveučilišta Sjever i Geotehničkog fakulteta Varaždin, prva se na rasporedu našla tribina, točnije konferencija 'Moj put do uspjeha'.

O toj temi govorili su Emil Milihram, kanuist te višestruki svjetski i europski prvak, pjevačica Lidija Bačić i Jan Kerekeš, kazališni, televizijski i filmski glumac te frontman benda Cold Snap.

Predsjednik studentskog zbora FOI-ja Božo Kvesić postavljao je pitanja vezana uz njihove karijere i kako su došli do izvanrednih rezultata, a našlo se tu propitivanja od vrlina i mana, do najvećih strahova, anegdota, životnih želja i pouka koje su izvukli iz dosadašnjih iskustava.

Milihram je prvi započeo i rekao da 'svoj' sport odabrao spontano i predstavljao mu je veliki izazov.

- Nisam gledao na novčanu korist ili profit u tome svemu – rekao je Milihram.

- Mene su prisilili – započeo je Kerekeš s osvrtom na izbor karijere.

- Tata je dolazio doma pun anegdota, pun dobrog raspoloženja, zadovoljan poslom i okruženjem u kojem radi i ja sam to kao klinac upijao, sretno upisao dvojezičnu gimnaziju. Odlučio sam se za glumu, na žalost moje mame, koja je htjela da budem pravnik – kazao je Kerekeš koji je Akademiju završio 2011. i od onda je prepun glumačkih angažmana.

Pjevačica Bačić kaže da joj je oduvijek bila želja biti na sceni. Od uzora nije istaknula pojedinca, već određenu skupinu.

- Svi hrabri ljudi koji imaju viziju u životu – bila je kratka Bačić.

Kanuist Milihram istaknuo je da je jedan od događaj koji mu je ostao najviše u sjećanju onaj kada se skoro utopio. Kerekešu je u sjećanju ostala velika predstava na Dubrovačkim ljetnim igrama, dok je Lidija Bačić spomenula Oliverov ispraćaj te dodala ga kao velikog uzora.

Pred njima su bila i velika odricanja.

- Zbog metal benda odbio sam ulogu u 'Svećenikovoj djeci', poslije mi je bilo žao. Nekad bi htio biti više doma s obitelji, imati više privatnog života. Nadam se da će se uskoro postaviti nekakva ravnoteža – rekao je Kerekeš, a s njim se složila i Bačić koja je rekla da više ne može otići 'normalno' na plažu i kino, ali da taj posao ima svojih ljepota.

- Ne mislim da sam se nešto puno odricao, osim ako se ne gledaju subotnji izlasci. Volim ono što radim i s tim sam bio vođen, tako da ne mogu gledati na neke stvari koje sam propustio jer sam uživao u putovanjima, natjecanjima i novim poznanstvima – istaknuo je Milihram.

Od anegdota koje su im se dogodile tijekom karijere svaki je imao svoju specifičnu situaciju.

- U počecima karijere bila sam u jednom bendu i imali smo nastup u Varaždinu. Vraćala sam se s koncerta i izgubila sam sve pare koje smo tu noć zaradili nastupom. I točno sam danas prošla pored tog McDonaldsa u Varaždinu gdje sam ih izgubila, zato sam se toga sad i sjetila – ispričala je Bačić.

- Kada idemo na inozemna gostovanja kao kazalište uvijek prodajemo istu foru organizatorima, u slučaju kada nas oni zovu i pitaju 'jesmo li na putu'. Zadnji put je bilo kada smo išli za Frankfurt. Organizatorica bila u panici, 'hoćemo li doći na vrijeme', 'sve je rasprodano'. Odgovorio sam joj da smo taman prošli Hamburg i da stižemo na vrijeme. 'Gdje ste prošli', panično je upitala, a onda mi odgovorimo 'Pa sad mi stižemo, gore smo, za Kopenhagen, ne?' – ispričao je Kerekeš svoju anegdotu te rekao da se na taj način vole šaliti.

- Bili smo na Svjetskom kupu u Njemačkoj, velika konkurencija, tamo sam pobijedio i nakon utrke se pojačano 'opustio'. Ujutro smo se kasno probudili, a trebali smo napustiti sobe i u svoj toj zbrci zaboravio sam zavezati svoj čamac na prikolici. To sam shvatio kad smo došli u Varaždin. Čamac inače košta skoro 2000 eura – kazao je Milihram.

Za kraj su studentima poručili da budu ustrajni, da se klone noćnog života, budu pošteni prema tome što rade i budu svoji.

Napomenimo kako je prije same konferencije Akademski pjevački zbor FOI-ja izveo dvije pjesme, a nakon razgovora s gostima podijeljeno je deset ulaznica za vrhunac Brucošijade u Areni. 

Studente u nedjelju, 10. studenog, čeka predstava 'Med zidima' u Centru za mlade (Gllugl Teatar). U ponedjeljak, 11. studenog, slijede predavanja na Geotehničkom fakultetu: 'Projekti u inženjerstvu okoliša', 'Klimatske promjene iz perspektive geologa' i 'Permafrost', dok 15. studenog u Areni Varaždin kreće zabava uz Lidiju Bačić.

Studentski studeni zaključuje se u Straussu na afterpartyju brucošijade uz Ace Ventura Band.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video