Vijesti / Društvo

rezime jesenske kampanje

MOLITELJI ISPRED BOLNICA Održana do sad najveća kampanja 'zahvaljujući kojoj je u Hrvatskoj spašeno jedno dijete'

MOLITELJI ISPRED BOLNICA Održana do sad najveća kampanja 'zahvaljujući kojoj je u Hrvatskoj spašeno jedno dijete'
Facebook 40 dana za život - Varaždin

U Hrvatskoj je ovo bila do sad najveća kampanja jer su bila uključena 33 hrvatska grada na 35 mjesta bdjenja.

I ove je godine inicijativa '40 dana za život' pred varaždinskom Općom bolnicom od 25. rujna do 3. studenog organizirala jesensku kampanju, čiji je glavni cilj, kako kažu sudionici, spas nerođene djece putem molitve i bdijenja. Varaždin je bio samo jedan od gradova koji se pridružio kampanji.

- Zadovoljni smo i ovom, jesenskom kampanjom, inicijative '40 dana za život' jer je bilo nekih, nama poznatih plodova. Iz iskustva znamo kako većinu plodova nikada ne saznamo neposredno nakon kampanje, nego tek mnogo kasnije - kazala je uvodno Mateja Sabljak, članica tima '40 dana za život' - Varaždin.

Za sada, ističe, imaju informacije o pridruživanju novih molitelja kao i 'riječi podrške prolaznika za vrijeme miroljubivog bdijenja ispred bolnice'.

- Ne može se reći da nije bilo i suprotnih reakcija, ali nama je važniji cilj ovog bdijenja, stoga nas neke negativne reakcije prolaznika nisu obeshrabrile. Cilj miroljubivog bdijenja je omogućavanje svakom nerođenom djetetu da dođe na svijet i veselimo se svakom spašenom životu - istaknula je.

U Hrvatskoj je ovo bila do sad najveća kampanja jer su bila uključena 33 hrvatska grada na 35 mjesta bdjenja. 

- Uz nove molitelje i gradove koji su se priključili inicijativi u ovoj kampanji, zna se da je u Hrvatskoj spašeno jedno dijete, a u svijetu je spašeno 454 djece - rekla je Sabljak, dodavši da je kampanja bila specifična i po promociji knjige 'Neplanirano' i svjedočanstvu života bračnih parova koji imaju više djece te je takav događaj predstavljen i u Varaždinu. 

- Naime, u knjizi se govori o iskustvu bivše ravnateljice klinike za pobačaje, Abby Johnson koja je prije zagovarala pravo na pobačaj, a kasnije doživjela iskustvo na poslu koje je promijenilo njezin pogled na život. Od tada je postala gorljiva zagovornica prava na život i pomaže svima koji se nalaze u poteškoćama u vezi donošenja novog života na svijet - opisala je Sabljak. 

- I za kraj ove jesenske kampanje, zahvalni smo svim moliteljima, udrugama i pojedincima koji promiču i pomažu kulturu života te prolaznicima koji su iskazali volju da ubuduće pomažu pokretu za život - rekla je, dodavši da će naredna kampanja biti održana od 26. veljače 2020. godine, no točnije informacije bit će na njihovoj Facebook stranici ili stranici inicijative u Hrvatskoj.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!