Vijesti / Društvo

'SVETOST POBJEĐUJE'

HOLYWIN I ove godine molitveno bdijenje uoči Svih svetih protiv 'poganske' Noći vještica

HOLYWIN I ove godine molitveno bdijenje uoči Svih svetih protiv 'poganske' Noći vještica
Varaždinski.hr (Arhiva)

- Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani!

Ured za pastoral mladih u noći uoči svetkovine Svih Svetih, u četvrtak 31. listopada, po šesti puta organizira Holywin pod geslom Svi smo mi 'deca' Božja'.

Molitveno-slavljeničko bdijenje započinje u crkvi Presvetog Trojstva (kapucini) u Varaždinu u 20.30 sati.

Slavljenički program započeti će svetom misom koju će predvoditi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade varaždinske biskupije, a pjevanje će animirati ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

Bdijenje će se nastaviti procesijom uz svijeće prema katedrali u kojoj će se slaviti Gospodina pjesmom uz prigodan glazben program pripremljen u zajedništvu s Uredom za pastoral osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji pod nazivom 'Svi smo mi 'deca' Božja' te završiti bdijenje poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu!

Holywinom ('Svetost pobjeđuje') želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno- zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

- Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite... gorljivije no ikad! - poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video