Vijesti / Društvo

PROSVJED U VARAŽDINU

VIDEO/FOTO I Varaždinci traže pravdu za djevojčice: 'Moramo prestati izmišljati opravdanja za seksualno nasilje'

VIDEO/FOTO I Varaždinci traže pravdu za djevojčice: 'Moramo prestati izmišljati opravdanja za seksualno nasilje'
Varaždinski.hr

Brojni građani okupili su se na varaždinskom Trgu kralja Tomislava kako bi dali podršku 15-godišnjoj djevojčici, ali i svim drugim žrtvama seksualnog nasilja.

Na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu danas je održan prosvjed 'Pravda za djevojčice' u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

Povod je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana.

Prosvjed 'Pravda za djevojčice' u Varaždinu Prosvjed 'Pravda za djevojčice' u Varaždinu

Organizator varaždinskog prosvjeda je udruga Izražena iz Varaždina.

- Nakon što je opet krenulo okrivljavanje žrtve, zaključili smo da je dosta te smo odlučili organizirati prosvjed. Jedino kod silovanja se okrivljuje žrtva i traži se njezina odgovornost i to je jedan od razloga zašto žrtva ne prijavljuje seksualno nasilje - rekla je Ksenija Krčar, predsjednica udruge Izražena. 

Inicijatorica prosvjeda u Varaždinu Bela Bračko-Milešević istaknula je kako moramo prestati izmišljati opravdanja za seksualno nasilje.

- Moramo prestati preispitivati žrtve i dodatno ih traumatizirati. Zar nakon što prežive nasilje, hrabre djevojčice i žene moraju trpjeti još institucionalno nasilje - naglasila je.

Brojni građani okupili su se na varaždinskom Korzu kako bi dali podršku 15-godišnjoj djevojčici, ali i svim drugim žrtvama.

Uživo smo prenosili prosvjed putem Facebooka, možete ga pogledati u nastavku.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video