Vijesti / Društvo

NAJSPREMNIJI POLICAJAC

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Varaždinski policajac Petar Conjar pobjednik je 1. Memorijala 'Šimo Đamić'

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Varaždinski policajac Petar Conjar pobjednik je 1. Memorijala 'Šimo Đamić'
Ivica Galović/Pixsell

Na Memorijalu koji nosi ime prvog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske, za titulu najspremnijeg borilo se pedesetak natjecatelja.

Policajac Policijske uprave varaždinske Petar Conjar pobjednik je prvog Memorijala 'Šimo Đamić', natjecanja policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova, a na završnoj svečanosti u četvrtak u mjestu Tomica, najuspješnijima je čestitao i resorni ministar Davor Božinović.

Na Memorijalu koji nosi ime prvog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske, za titulu najspremnijeg borilo se pedesetak natjecatelja. Alpinizam, streljaštvo, vožnja kajaka, ispit iz poznavanja zakonske regulative neke su od disciplina u kojima su se okušali policajci iz cijele Hrvatske.

Posljednja faza natjecanja bila je utrka na zahtjevnoj brdskoj stazi dugoj 23 kilometra.

- Za natjecanje sam se prijavio jer sam sportski tip i volim se natjecati. Staza je bila dosta brdovita, što nas je iznenadilo jer je utrka u Slavoniji. No, bili smo spremni tako da sam je istrčao za tri sata i 20 minuta. U utrci je ipak najzahtjevniji bio fizički dio. Ovo je posebno dobar osjećaj, jer je riječ o prvom natjecanju toga tipa i 1. Memorijalu 'Šimo Đamić' - rekao je nakon utrke pobjednik Petar Conjar koji je, kao i drugi natjecatelji, tijekom utrke nosio ruksak težak 10 kilograma.

- Za jedan ovakav sustav zdravo je održavati duh kompetitivnosti. Ovo je prilika da policijski službenici i službenice pokažu svoju vrsnost i visoku kvalitetu, a ja znam da oni to imaju u sebi. Sjajan je i odabir mjesta ovog natjecanja, odakle su nam došli 'Šimini anđeli pakla', postrojba specijalne policije koja je tijekom rata obišla najteža ratišta u RH predvođena Šimom Đamićem - rekao je ministar Božinović.

Najavio je i kako će u sustavu MUP-a ta manifestacija postati tradicionalna ali i da će natjecanje najboljih hrvatskih policajaca u narednim godinama dobiti i međunarodni karakter.

O zapovjedniku Đamiću okupljenima je govorio i načelnik te PU brodsko-posavske Antun Valić koji je i sam tijekom rata bio pripadnik postrojbe na čijem je čelu bio Đamić.

- Bili smo golobradi mladi policajci specijalci, on je stvarno išao prvi, a mi za njim. Na svakom ratištu čuvao je naše živote i točno znao kako će nas upotrijebiti na određenim položajima da ih osvojimo i sačuvamo - prisjetio se Valić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video