Vijesti / Društvo

MARGARIN

REAKCIJA ZVIJEZDE 'Margarin je korisna namirnica, preporuča se kao dio uravnotežene prehrane'

REAKCIJA ZVIJEZDE 'Margarin je korisna namirnica, preporuča se kao dio uravnotežene prehrane'
Petar Galebov/Pixsell

Varaždinski.hr jučer je objavio tekst naslova 'Utječe li hrana na ponašanje djece?', a na taj je tekst reagirala tvrtka Zvijezda plus...

Varaždinski.hr jučer je objavio tekst naslova 'Utječe li hrana na ponašanje djece?' u kojoj je iznesena tvrdnja 'U nezdravu hranu svakako spadaju kojekakvi smokiji i čips, kroasani i slatkiši. Ne preporuča se niti margarin i rafinirana ulja, gazirana pića kao ni  sokovi s dodatkom šećera'. Na dio rečenice koji se odnosi na margarin reagirala je tvrtka Zvijezda plus te ukazala na nepotpune informacije u tekstu. Njihovu reakciju prenosimo u potpunosti.

'Potaknuti člankom koji je objavljen u vašem cijenjenom mediju 14. listopada 2019. godine na poveznici https://varazdinski.rtl.hr/vijesti/otvoreno/3581203/gordana-foder-utjece-li-hrana-na-ponasanje-djece/ želja nam je skrenuti pažnju na nekoliko nepotpunih informacija koje su u tom tekstu iznesene, a odnose se na 'margarin kao namirnicu koja se ne preporučuje'.

Vjerujem da radite u najboljoj želji i namjeri da svojim cijenjenim čitateljima pružite potpune i vjerodostojne informacije, i da ćete zato uvažiti informacije koje vam možemo ponuditi. Naime, dio teksta koji se odnosi na margarin čitateljima ne pruža potpunu i vjerodostojnu informaciju te margarin prikazuje kao nepoželjnu namirnicu, na osnovi neutemeljenih podataka.

Zvijezda margarini tržišni su lideri u Hrvatskoj, a proizvedeni su suvremenim postupkom iz visoko kvalitetnih sirovina biljnog podrijetla te svojom kvalitetom i okusom u potpunosti zadovoljavaju očekivanja potrošača. Zvijezda margarin je i nositelj Best Buy nagrade, koju nose oni proizvodi koji nude najveću vrijednost za novac.

Također, istraživanja pokazuju da je Zvijezda margarin korisna namirnica, koja se preporuča kao dio uravnotežene prehrane. U nizu benefita te namirnice ističu se njegov dobar učinak na zdravlje srca te činjenica da ne sadrži kolesterol. Bogat je dobrim mastima i vitaminima A, D i E te se preporuča svima onima koji su osjetljivi na gluten.

Zvijezda odlično surađuje s domaćim nutricionistima i slastičarima s kojima nastojimo demistificirati mitove o margarinu. Kako bismo bili još učinkovitiji u osvještavanju i edukaciji potrošača, oslanjamo se i na vas, cijenjene kolege iz medija, te vaš utjecaj i relevantnost u društvu.

Također, margarini hrvatskog proizvođača Zvijezde već više od deset godina ne sadrže štetne transmasti. Plasiranjem ovakvih informacija hrvatski se proizvođači dovode u zabludu. Zvijezda je još 2003. započela aktivnosti smanjivanja udjela transmasnih kiselina u svojim proizvodima, a 2007. je u potpunosti izbacila hidrogenirane masti (transmasti) iz svojih margarina. Masnoće u margarinu najvećim su dijelom nezasićene masne kiseline, a za njih su u nizu istraživanja pokazalo da imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Plasiranjem tvrdnji kako je 'margarin namirnica koja se ne preporučuje' hrvatski se potrošači dovode u zabludu te se nanosi šteta poslovanju Zvijezde, kao vodećem hrvatskom proizvođaču margarina.

Vjerujemo da ćete se i vi složiti kako bi čitateljima bilo korisnije da ih se potiče da više vremena i pažnje pridaju edukaciji o pravilnom biranju i kombiniranju namirnica i konzumaciji izbalansiranih obroka', piše u reakciji Zvijezde plus.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video