Vijesti / Društvo

Zasadi drvo, ne budi panj

PRIRODOLJUPCI, POZOR! Sadnja drveća i na Ivanščici, akcija zakazana za 26. listopad

PRIRODOLJUPCI, POZOR! Sadnja drveća i na Ivanščici, akcija zakazana za 26. listopad
Zoran Stanko

U dogovoru s Hrvatskim šumama, akcija pošumljavanja održat će se 26. listopada i na Ivanščici, a pošumljavanje bi se odvijalo na području Pogore.

Diljem Hrvatske 25., 26. i 27. listopada provodit će se akcija kolektivne sadnje drveća 'Zasadi drvo, ne budi panj'.

Vezana vijest:

Biljka, sadnja PRIDRUŽITE SE! SADNJA DRVEĆA Varaždinka Mateja Angelina Kramar začetnica hvalevrijedne inicijative: 'Društvo je neaktivno, građani trebaju djelovati'

Ovaj slogan građanske inicijative prerastao je u sveopću inicijativu, u koju su se uključile građanske grupe, građani pojedinci, škole, udruge, vrtići, općine, gradovi pa čak i udruge i društva te gradovi iz susjednih zemalja.

U dogovoru s Hrvatskim šumama, akcija pošumljavanja održat će se 26. listopada i na Ivanščici, a pošumljavanje bi se odvijalo na području Pogore. Okupljanje zainteresiranih bit će u 8 sati kod Žganog Vina.

Hrvatske šume osigurale su dovoljan broj sadnica i educiranih ljudi koji će biti na terenu, civilne zaštite će osigurati alat za sadnju.

Zainteresirane za sadnju će dočekati zaposlenici Hrvatskih šuma te će održati kratku edukaciju svih prisutnih i pokazati kako pravilno saditi. Sadnja u grupama započet će oko 9 sati.

Akcija će se održavati do oko 16 sati.

Zainteresirani mogu mogu donjeti svoj alat (krčenica, motika) ili lopatu i kramp, kao i hranu, dok će piće osigurati organizatori.

Zainteresirane osobe mogu se javiti na adresu elektroničke pošte: [email protected].

Fotografija Jelene Sambolec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video