Vijesti / Društvo

IZ PROŠLOSTI

NA DANAŠNJI DAN U Novom Marofu 1946. godine rođen nogometni reprezentativac Rudolf Cvek

NA DANAŠNJI DAN U Novom Marofu 1946. godine rođen nogometni reprezentativac Rudolf Cvek
Varaždinski.hr, Dinamo

Za najbolju jugoslavensku reprezentaciju odigrao je šest utakmica. Nakon igranja u dresu NK Varteksa zaigrao je za prvu momčad zagrebačkog Dinama...

17.10.1945. U Varaždinu je rođen Ratimir Mandić, novinar. Gimnaziju je maturirao u Puli, studirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, od 1967. godine zaposlen je kao novinar u 'Večernjem listu'. Dvije godine radio je u redakciji tjednika 'Vjesnik u srijedu' a od 1975. novinar je u Televiziji Zagreb gdje je pisao o društveno-ekonomskim temama. Bio je osnivač i prvi glavni urednik lista hrvatskih umirovljenika, mjesečnika 'Život s mirovinom'. Ratko Mandić umro je u Zagrebu 22. siječnja 2009.godine.

17.10.1946. U Novom Marofu rođen je Rudolf Cvek, nogometni reprezentativac. Karijeru je počeo u juniorima NK Varteksa i bio član juniorske reprezentacije Hrvatske i Jugoslavije, kasnije je igrao za mladu i amatersku državnu selekciju. Za najbolju jugoslavensku reprezentaciju odigrao je šest utakmica. Nakon igranja u dresu NK Varteksa zaigrao je za prvu momčad zagrebačkog Dinama odigravši u 'plavom dresu' 256 utakmica, sve do teške ozljede 1972.godine nakon čega postaje trener  u Dinamovom omladinskom pogonu. U sezoni 1978/1979. godine bio je trener nogometaša 'Varteksa'. Rudolf Cvek umro je u Zagrebu 27. studenog 2005. godine.

17. listopada 1995. Na varaždinskom Korzu, pred oko dvije tisuće Varaždinaca govorio je tadašnji predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Tom središnjem predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice svoj su doprinos dali i pripadnici 7. gardijske brigade postrojeni pred gradskom vijećnicom u čast državnom poglavaru, a prijavnik vrhovniku predao je zapovjednik varaždinskih 'Puma' general bojnik Ivan Korade. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video