Vijesti / Društvo

12 EPIZODA

VIDEO Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec započeo je s emitiranjem podcasta 'Pametni ljudi'

VIDEO Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec započeo je s emitiranjem podcasta 'Pametni ljudi'
Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec započeo je s emitiranjem podcasta „Pametni ljudi“. Podcast možete gledati na You Tube kanalu čakovečkog centra

U prvoj sezoni bit će prikazano 12 epizoda, koje pokrivaju područja razvoja, odgoja, obrazovanja, tjelesnih aktivnosti i različitih drugih oblika rada. Gosti su edukacijski rehabilitatori, logopedi, socijalni pedagozi, nogometni treneri, učitelji plesa, poduzetnici, Montessori pedagozi…

U prvoj epizodi gostuje psihologinja Tatjana Žižek, dobitnica godišnje nagrade Društva psihologa Hrvatske te jedna od nagrađenih obrazovnih djelatnica povodom Svjetskog dana učitelja. Voditelj Robert Posavec sa svojom prvom gošćom razgovara o inteligenciji i tome kako je psiholozi mjere i zašto, zatim o tome što kao roditelji činimo dobro, a što loše na području poticanja razvoja vlastitog djeteta.

U drugom dijelu epizode Posavec i Žižek razgovaraju o ulozi roditelja u školovanju djeteta, o emocionalnoj i socijalnoj inteligenciji, a gledatelji mogu saznati odgovore na pitanja biramo li životne partnere životinjski ili pametno, jesu li vozači koji galame i trube manje emocionalno inteligentni te zašto mame komentiraju rad učitelja i kako pritom odmažu svome djetetu.

'Pametni ljudi' žele široj javnosti dati relevantne informacije koje publici jamče točnost i stručnostž određene teme, čime se želi pomoći roditeljima, odgajateljima, stručnjacima različitih profila, studentima i drugima da izbjegnu zamke neprovjerenosti informacija na internetu.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video