Vijesti / Društvo

kuhanje i zabava

HUMANITARNO! Lions klub ove subote organizira 'Bažulijadu' na terasi Hotela 'Varaždin'

HUMANITARNO! Lions klub ove subote organizira 'Bažulijadu' na terasi Hotela 'Varaždin'
Ilustracija

Riječ je o natjecanju u kojem će sudjelovati ekipe, nadmećući se u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja - variva od graha...

Tradicionalna humanitarna akcija Lions kluba Varaždin 'Bažulijada' će se po 17. put održati u subotu, 19. listopada, u Varaždinu na terasi Hotela 'Varaždin' s početkom u 10 sati.

Riječ je o natjecanju u kojem će sudjelovati ekipe, nadmećući se u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja - variva od graha koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva bažulom.

Natjecanje ima humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne aktivnosti Lions kluba Varaždin.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena 'kuhačama' koje će oslikati eminentni varaždinski umjetnici.

Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, i najbolji slogan za bažul a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam. Sve će to biti popraćeno muzikom domaćih varaždinskih tamburaša što garantira dobar provod.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video