Vijesti / Društvo

zdravstveni sustav

PRVO IZDANJE Kongres Pravo i medicina - ruku pod ruku od 18. do 20. listopada u Varaždinu

PRVO IZDANJE Kongres Pravo i medicina - ruku pod ruku od 18. do 20. listopada u Varaždinu
PR foto

Brojni cijenjeni stručnjaci iz cijele regije predstavit će aktualne teme te raspravljati o problematici vezanoj za ovo, za sve nas iznimno važno područje.

Kongres Pravo i medicina - ruku pod ruku Hrvatske udruge za medicinsko pravo i Udruge pravnika u zdravstvu po prvi put u Hrvatskoj okuplja najuspješnije stručnjake iz ovog područja.

Brojni cijenjeni stručnjaci iz cijele regije predstavit će aktualne teme te raspravljati o problematici vezanoj za ovo, za sve nas iznimno važno područje.

Prvo izdanje kongresa Pravo i medicina - ruku pod ruku očekuje vas od 18. do 20. listopada u Varaždinu, a njegov cilj je osvijestiti radno i profesionalno okruženje gdje ne dominiraju isključivo medicinske teme, već teme poput prava, organizacije poslovanja i financija. Upravo to su faktori koji uvelike utječu na kvalitetu zdravstvene zaštite koju primarno pružaju zdravstveni djelatnici.

Na prvom izdanju Kongresa, biti će obrađeno 30 tema od 34 predavača iz Hrvatske te dijelom iz Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine. Težište je na aktualnim temamam poput obrade plaća u zdravstvu, poreznih aspekata naknada plaća, primjeni novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti s posebnim naglaskom na provedbu Zakona u domovima zdravlja te propisa o medicinskom turizmu, prekovremenom radu zdravstvenih radnika, položaju liječnika u kolektivnom pregovaranju, problemima prisile prema zdravstvenim radnicima kao novog kaznenog djela te odgovornosti zdravstvenih radnika.

Predavači dolaze iz raznih sredina i tematskih područja. Tako će svoja znanja i iskustva sudionicima Kongresa prenijeti stručnjaci s pravnih i medicinskih fakulteta, iz strukovnih komora, Ministarstva zdravstva, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva financija, odvjetništva, Ustavnog suda Republike Hrvatske, ali i predstavnici zdravstvenih ustanova i udruga koji će dati svoje viđenje problema kroz prikaz i neposrednu praktičnu primjenu propisa unutar zdravstvenog sustava.

Kongres Pravo i medicina - ruku pod ruku predstavlja spoj medicine i prava, jer jedni bez drugih ne mogu kvalitetno funkcionirati, a održava se u organizaciji Hrvatske udruge za medicinsko pravo i Udruge pravnika u zdravstvu, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Župana Varaždinske županije Radimira Čačića, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video