Vijesti / Društvo

PLODOVI JESENI

DAN KESTENA Veselo je bilo na varaždinskom placu, podijeljeno čak 30 kilograma kestena

DAN KESTENA Veselo je bilo na varaždinskom placu, podijeljeno čak 30 kilograma kestena
Gradska tržnica

Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu.

Povodom Dana kestena, u subotu je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. Pečenim kestenima pridružila se i ponuda slastica od kestena za što su se pobrinule Udruga žena Kelemen, Žene iz centra svijeta i Udruga žena Trnovečko srce.

No razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu', u kojemu je sudjelovalo 14 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, varaždinski likovni umjetnik Živko Toplak te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Trakošćanske. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin - objektu Aleja, a treće Dječjem vrtiću Varaždin – objektu Kozarčeva. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će vrijednim nagradama, a svi sudionici dobit će diplome.

A plac će i dalje ostati u novome 'jesenskome ruhu' – izložba dječjih radova prepunih crteža, ali i poruka i stihova, do daljnjega će uveseljavati posjetitelje i prodavače.

Nakon Dana kestena, na tržnici slijede nova događanja – već za 19. listopada najavljuje se Vrganijada, 26. listopada je Festival tikvi, a uskoro počinje i tradicionalni izbor najkumice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video