Vijesti / Društvo

UGOVOR

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Popisan Ugovor o javnoj nabavi radova 'Energetska obnova zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu'

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Popisan Ugovor o javnoj nabavi radova 'Energetska obnova zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu'
Trnovec Bartolovečki

Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od 1,5 milijuna kuna s PDV-om.

U Općini Trnovec Batrolovečki u petak, 11. listopada, potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova 'Energetska obnova zgrade Matičnog ured u Bartolovcu'.

Uz općinskog načelnika Zvonka Šameca i njegove suradnike te predstavnike izvođača radova, tvrtke Oprema Pit d.o.o. Ludbreg, potpisivanju je nazočio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

- U njoj ćemo opremiti prostorije za udruge koje djeluju na području naselja Bartlovec. To je stara zgrada i mi ćemo ju oplemeniti i osim što će u njoj udruge imati svoje prostore, pokušat ćemo napraviti etno sobu za koju imamo jako puno materijala na području naselja - kazao je Šamec.

- Ukupna vrijednost je nešto manja od 1,5 milijuna kuna s PDV-om. Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobili smo oko 589.000,00 kuna za energetsku obnovu te oko 263.000,00 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja koje sufinancira takve projekte. To je veliko učešće države na tom objektu, a preostalih oko 450 tisuća kuna predvidjeli smo u općinskom proračunu. Mi ćemo taj dio isfinancirati i staviti taj objekt  u funkciju, tako da bude na ponos naselja Bartolovec - kazao je Šamec.

Radi se u Općini Trnovec Bartolovečki, u Varaždinskoj županiji, radi se na sjeveru Hrvatske puno više nego što se radilo prije, istaknuo je ministar Štromar.

- Puno više sredstava dolazi ovdje, ispravlja se nepravda jer se prije davalo u sve druge krajeve države, samo ne na sjever Hrvatske. Ova vlada i ja kao ministar ne gledamo tko je koje boje i u kojoj stranci jer svi ti novci koji se daju za sve te projekte načelnicima, gradonačelnicima i županima, u stvari se daju ljudima koji trebaju imati bolji standard, kvalitetnije i bolje živjeti - naglasio je Štromar.

- Izmjenama Zakona o financiranju JLS, već sad u Varaždinskoj županiji, prošle i ove godine, u proračunima, općina, gradova i županije je prihodovano više od 200 milijuna kuna nego što bi ih bilo da nije bilo izmjene Zakona. I ta sredstva načelnici, gradonačelnici i župan koriste upravo da bi građanima bilo bolje. Mi smo političari ovdje upravo zbog toga. Klizišta rješavamo, a do prije dvije godine nitko nije imao sustav kako riješiti taj problem. Mi smo riješili, izmijenili smo zakone, načelnici, gradonačelnici, Županija i ŽUC imaju izvore sredstava u Hrvatskim vodama i vidim javljaju se i rješavaju i taj veliki dugogodišnji problem sjevera Hrvatske. Dok god sam u Zagrebu, makar me prijavljivali raznim institucijama, i dalje ću transparentno osiguravati sredstva za sjever Hrvatske - rekao je.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Štromar je u društvu načelnika Šameca obišao radilište projekta izvanrednog održavanja Branimirove ulice u Trnovcu.

 

- U Trnovcu imamo puno problema nakon građenja kanalizacijskog sustava. U naselju Trnovec saniramo prometnice, a uz sanaciju ide i odvodnja oborinskih voda s tih cesta. Gdje god možemo, radimo i nogostupe, ali u Branimirovoj i Radničkoj to, na žalost, nismo mogli učiniti zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, stoga ćemo to napraviti u nekoj drugoj fazi. Ovaj je dio projekta vrijedan oko milijun kuna, Ministarstvo sufinancira 312.000,00 kuna jer smo u šestoj skupini razvijenosti općina pa imamo pravo na samo 30 posto sufinanciranja. No i to su velika sredstva koja mi koristimo u Općini Trnovec Bartolovečki - kazao je načelnik Šamec.

Dodao je kako se nada da će i iduće godine u Ministarstvu graditeljstva biti osigurana sredstva za male komunalne infrastrukturne projekte.

- Javit ćemo se na natječaje jer imamo još puno ulica u naselju Trnovec koje moramo riješiti. Nije samo to problem - već su trebali početi radovi na aglomeraciji i u naseljima Bartolovec i Žabnik. Nešto se malo kasni, radovi još nisu počeli, ali nadam se da će se uskoro i s tim krenuti jer riječ je o oko 17 milijuna kuna koje bi se trebali uložiti u aglomeraciju naselja Bartolovec i Žabnik - kazao je Šamec te najavio i druge projekte koji će se uskoro realizirati na području općine.

- Uprava Hrvatskih cesta odobrila je izgradnju rotora na ulasku iz državne ceste prema naselju Trnovec i prema Poduzetničkoj zoni. To je također velika investicija od 5,2 milijuna kuna koje će riješiti HC. Samim time, HC na će na našem području ove godine uložiti još milijun kuna za sigurnost prometa na državnoj cesti. Obilježit ćemo svjetlosnim signalima sve pješačke prijelaze na putu prema školama u Trnovcu i Šemovcu, a zajedno s Hrvatskim cestama napravit ćemo još jedan veliki projekt, izlazak iz Varaždinske ulice na državnu cestu. Tamo imamo velike probleme kod parkiranja ispred ugostiteljskog objekta Jukatan. Radi se puno, a imamo i dosta projekata u izradi, stoga se nadam da ćemo uz pomoć ministarstava uspjeti riješiti sve infrastrukturne i komunalne probleme na području Općine Trnovec Bartlovečki - zaključio je načelnik Šamec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video