Vijesti / Društvo

PO PRVI PUTA

ZA POBOLJŠANJE UVJETA Ovih dana podjela bijele tehnike za četrdesetak romskih obitelji u Varaždinskoj županiji

ZA POBOLJŠANJE UVJETA Ovih dana podjela bijele tehnike za četrdesetak romskih obitelji u Varaždinskoj županiji
Veljko Kajtazi/Facebook

- Ove godine dijelimo bijelu tehniku - perilice, škrinje, frižidere pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati. Iduće godine planiramo podjelu građevinskog materijala...

Ovih dana je krenula isporuka bijele tehnike i predmeta za kućanstvo u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine za 2019. godinu, a podjela je izvršena i u Međimurju.

Provedbeni partner u projektu bio je Savez Roma u RH 'Kali Sara'.

- Programa ne bi bilo bez posebnog zajedničkog napora sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje predvođenog državnim tajnikom Nikolom Mažarom - objavio je saborski zastupnik Veljko Kajtazi na Facebooku, dodavši da su ove godine obuhvatili 888 romskih obitelji u Hrvatskoj, a zbog velikih potreba će projekt nastaviti i sljedeće godine.

Od 888 kućanstava, njih 360 iz Međimurja je dobilo peći na drva, perilice rublja, škrinje, frižider, namještaj za kuhinju i drugo, piše eMeđimurje.

Kako doznajemo od Eduarda Oršoša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine, isporuka bi ovih dana trebala biti izvršena i u Varaždinskoj županiji.

- Projekt se provodi od početka listopada, a na isporuku još čekamo, no trebala bi biti ovih dana. Prijavljeno je četrdesetak romskih obitelji s područja Gornjeg i Donjeg Vratna - kazao je dodavši da je ovo prva godina takvog projekta.

- Ove godine dijelimo bijelu tehniku - perilice, škrinje, frižidere pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati. Iduće godine planiramo podjelu građevinskog materijala koji će poslužiti za obnovu kuća - kazao je Oršoš.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video