Vijesti / Društvo

Zabava i veselje

FOTO Mališani Dječjeg vrtića 'Ivančice' mnoštvom aktivnosti obilježavaju Dječji tjedan

FOTO Mališani Dječjeg vrtića 'Ivančice' mnoštvom aktivnosti obilježavaju Dječji tjedan
Grad Ivanec

Dječji tjedan završit će u petak, 11. listopada, lutkarskom predstavom Zdravoljupci.

'Ljubav djeci prije svega' - moto je kojim su mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice sa svojim odgojiteljicama i odgojiteljima cijelim mnoštvom poučnih i zabavnih aktivnosti počeli obilježavati ovogodišnji Dječji tjedan.

Aktivnosti su počele u petak, kada su se maleni iz dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu zajedno poigrali, a nakon toga u ivanečkom Kinu pogledali crtić 'Tajni život ljubimaca', koji im je poklonio Grad Ivanec.

Zabava i veselje nastavljeni su likovnim radionicama u vrtićkom dvorištu, gdje su se djeca ogledala u slikanju i crtanju različitim tehnikama, a nakon toga priredila izložbu svojih radova. 

Održan je i glazbeno-plesni show 'Hajde da ludujemo', pri čemu se maleni nisu libili zaplesati i zapjevati. 

Aktivnosti u Dječjem tjednu nastavljaju se u srijedu, pedagoškom akcijom 'Policajac - moj prijatelj', koja će se održati u suradnji s Policijskom postajom Ivanec.

Tom će prilikom policajci, na djeci primjeren način, govoriti o tome kako se pravilno ponašati u prometu i kako se sigurno kretati ulicom, a izvest će i simulaciju sigurnog kretanja na improviziranoj cesti. 

Ono što će djecu sigurno zainteresirati jest policijski vozni park i oprema, koja redovito pobuđuje znatiželju klinaca.

U četvrtak, 10. listopada, odgojne skupine Cvjetići, Kockice, Leptirići i Zvjezdice idu na izlet u Lužan Biškupečki, gdje ih na jednom OPG-u očekuje program koji obuhvaća obilazak farme i raznih domaćih životinja, a nakon toga zabava uz radionice modeliranja glinom i sportske radionice.

- I ostale odgojne skupine imaju svoj program: uz izradu tzv. zastava prijateljstva, skupina Sovice će se u Gradskoj knjižnici upoznati sa svijetom slikovnica, Ježići će otiscima dlanova izraditi Srce prijateljstva, a Tratinčice - Drvo prijateljstva, dok će Jagodice i Točkice imati druženje s roditeljima u vrtićkom dvorištu i na Pokojcu - stoji u priopćenju iz Grada.

Dječji tjedan završit će u petak, 11. listopada, lutkarskom predstavom Zdravoljupci, koju za svoje malene priređuju vrtićke tete.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video