Vijesti / Društvo

NEOBIČNA SKULPTURA

ORIGINALNA IDEJA Vješte ruke klenovničkih žena od jesenjih plodova stvorile - groficu Drašković!

ORIGINALNA IDEJA Vješte ruke klenovničkih žena od jesenjih plodova stvorile - groficu Drašković!
Općina Klenovnik

Tako je jesen na jedinstven način i u najelegantnijem obliku ušetala u općinu Klenovnik i to sasvim prigodno jer se ovih dana obilježava Dan Općine...

Jesen je još jednom potvrdila da je doista čarobno doba, raskošno na sebi svojstven način koje nudi obilje plodova kao nagradu za trud i vrijedne ruke onih koji su posijali sjeme tih budućih plodova. Znaju to i žene iz Društva za njegovanje starih običaja iz Klenovnika, koje su zahvalile jeseni na najbolji mogući način.

U mašti i pod spretnim rukama ovih žena plodovi jeseni doživjeli su svoju pravu metamorfozu, transformirajući se u vjerovali ili ne, groficu Drašković u svojem najraskošnijem i najsvečanijem izdanju.

Tako je jesen na jedinstven način i u najelegantnijem obliku ušetala u općinu Klenovnik i to sasvim prigodno jer se ovih dana obilježava Dan Općine. Grofica u svojoj krinolini već sada izaziva veliki interes mještana i prolaznika koji se žele fotografirati uz ovu damu kako bi imali unikatnu uspomenu iz klenovničkog kraja.

Ova skulptura nastala od kukuruza, tikvi, bobica i jesenskog cvijeća dokaz je da je ljudska kreativnost bez granica i da se inspiracija nalazi u prirodi, svuda oko nas, a to su klenovničke žene itekako prepoznale.

Njihov trud pohvalio je i načelnik Općine Mladen Blaško, koji im je zahvalio na ovom angažmanu, ali ne samo na skulpturi već i na predanosti i trudu koji pružaju svojim obiteljima i na radnim mjestima te naravno, javnom životu općine djelujući kroz razne udruge i stvarajući na taj način pozitivnu, društvenu i kreativnu okolinu ugodnu za život.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video