Vijesti / Društvo

AKCIJA GRAĐANA

LAMPAŠI ZA PORUŠENE PLATANE U BIŠKUPCU 'Nije li bilo drugačijeg prometnog rješenja?'

Postavljena su četiri lampaša, po jedan na panj svake porušene platane.

Jučer su oko 20 sati kod groblja u Biškupcu zapaljeni lampaši kod platana čija je sječa započela prije nekoliko dana zbog gradnje kružnog toka u tom varaždinskom prigradskom naselju. Postavljena su četiri lampaša, po jedan na panj svake porušene platane.

Vezana vijest:

Rotor Biškupec, Platane, Radovi SRUŠENE PLATANE Kreće gradnja rotora u Biškupcu, prepoznatljiva stabla otišla u povijest

Akcija je to četiriju građana koji su na taj način iskazali žaljenje zbog sječe drveća koje je desetljećima obilježavalo taj prostor. U akciji su sudjelovali Varaždinci Jura Ruža i Matija Benić.

- Prema onome što je objavljeno u medijima, nisam naišao ni na jedno objašnjenje zašto je rušenje stabala bilo neophodno za nesmetano odvijanje radova na kružnom toku. Možda je to i bilo neophodno, no sve što sam sam mogao saznati jest to da gradska vlast kaže da to tako mora biti. Zanima me da li je struka razmotrila neko drugo prometno rješenje kojim bi se ujedno ispoštovala priroda i izbjeglo rušenje platana – rekao je Ruža.

a51551d1fc9cc4b727beaab3c79df2db.jpg?v=2

(autor fotografije iznad: Matija Benić)

Dodao je kako je sličan čin učinio i Darko Rundek koji je u ožujku tekuće godine zapalio svijeću u počast srušenom drvetu ispred zagrebačke Kinoteke.

Gradnja rotora u Biškupcu najavljena je početkom ove godine, a sami radovi trebali bi koštati oko 1,5 milijuna kuna.

Kod obrazloženja projekta istaknuo je kako je rotor potreban zbog intenzivnog prometa u tom dijelu grada.

Rotor bi trebao biti izgrađen do 23. prosinca.

(autor fotografija ispod: Mario Brezovec)

(autor fotografija ispod: Matija Benić)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video