Vijesti / Društvo

vikend na velebitu

PREDAH OD OBAVEZA Varaždinski sportaši Karla Čović i Emil Milihram nakon uspješne sezone aktivan odmor proveli na Velebitu

PREDAH OD OBAVEZA Varaždinski sportaši Karla Čović i Emil Milihram nakon uspješne sezone aktivan odmor proveli na Velebitu
Privatna arhiva

Inače, kako je rekla Karla, ona i Emil imaju iste stavove i gledišta što se tiče sporta, priprema, treninga, prehrane, natjecanja, oporavka.

Nakon uspješne sportske sezone varaždinski sportaši, kanuist Emil Milihram i ultratriatlonka Karla Čović te njezin sparing partner pas Fuma, predah od svakodnevnih treninga pronašli su na Velebitu, kamo su otišli na aktivni odmor.

Glavni 'krivac' bila je Karla, a Emil je, kako kaže, pristao bez mnogo razmišljanja.

- Na put smo otišli prošlog vikenda, ruta je bila 'lagani' uspon s Ličke strane na najviši Vaganski vrh 1757 metara nadmorske visine. Nakon noćenja u obnovljenom skloništu Vlaški Grad, sljedeći dan cilj je bio Sveto Brdo, a po povratku kupanje u rijeci Krupi - rekla je Karla, dodavši da su dnevno u prosjeku hodali 7 sati.

- Fuma i ja svake godine po nekoliko puta odlazimo na Velebita, prolazimo sjevernim, srednjim i južnim dijelom, pa nam je ruta bila poznata.

Inače, kako je rekla Karla, ona i Emil imaju iste stavove i gledišta što se tiče sporta, priprema, treninga, prehrane, natjecanja, oporavka.

- Slažemo se da čim više vremena u zimskom periodu trebamo provoditi u planinama jer tamo se odmorimo i 'napunimo' baterije za pripreme koje nas čekaju kad smo kod kuće - ističe Karla koja je osvojila broncu u utrci Svjetskog kupa peterostrukog Ironmana, a odličja je osvajala i u dvostrukom te trostrukom Ironmanu.

Emil Milihram ove je sezone po šesti puta osvojio zlato na Europskom prvenstvu.

Na putu im se pridružimo i kolega triatlonac Damir Pipić iz Zadra.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video