Vijesti / Društvo

NA DANAŠNJI DAN

VŽ KALENDAR 1991. godine četiri MIG-a Jugoslavenske armije napala su aerodrome u Varaždinu i Čakovcu

VŽ KALENDAR 1991. godine četiri MIG-a Jugoslavenske armije napala su aerodrome u Varaždinu i Čakovcu
Varaždinski.hr, krasnodarkisur.wixsite.com

Iz varaždinskih vojarni raketnim bacačima, topovima i mitraljezima gađan je Varaždin.

17.9.1702. U Varaždinu je u 57. godini umro svećenik Gašpar Malečić, profesor filozofije i teologije. Bio je predavač na pavlinskim učilištima u Lepoglavi i Trnavi, glavni tajnik, a potom i general pavlinskog reda. Zaslužan je za uređene samostana pavlina u Mađarskoj, Poljskoj i Hrvatskoj. Sjedište Gašpara Malečića bilo je u lepoglavskom samostanu gdje je radila teološka škola.

17.9.1876. U Črešnjevu kraj Varaždina rođen je Mihovil Danko, pjesnik. Radio je kao činovnik u okružnom uredu za socijalno osiguranje u varaždinu. Surađivao je u listovima 'Hrvatsko pravo' i 'Socijalističke slobode'. Objavio je dvije zbirke pjesama – 'Petnaest pjesama' i 'pjesme'. Mihovil Danko umro je 1950. godine.

17.9.1991. Četiri MIG-a Jugoslavenske armije napala su aerodrome u Varaždinu i Čakovcu. Iz varaždinskih vojarni raketnim bacačima, topovima i mitraljezima gađan je Varaždin. U večernjim satima policajci Varaždina i Ivanca te odredi narodne zaštite napali su vojarne Jugoslavenske armije „Jalkovečke žrtve“ i „Kalnički partizani“ i držali ih pod opsadom sve do predaje Garnizona 22. rujna. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video