Vijesti / Društvo

FOLKOFONIJA

ZAVRŠNA FOLKLORNA GALA VEČER Župan Čačić priredio prijem za predstavnike slovenskih općina

ZAVRŠNA FOLKLORNA GALA VEČER Župan Čačić priredio prijem za predstavnike slovenskih općina
Varaždinska županija

Na prijemu je bilo riječi o razini i jačini regionalizacije u dvjema država, iskorištavanju EU fondova, suradnji u okviru Alpe Adria Saveza...

U okviru održavanja Folkofonije, a prije međunarodne folklorne gala večeri koja je okupila folkloraše iz slovenskih Cirkulana, mađarskog Barcsa, poljskih Weselih Krzemieneckie, Jegonovci iz Sjeverne Makedonije uz koje je na velikoj pozornici na Kapucinskom trgu nastupio KUD domaćin, Centar tradicijske kulture Varaždin, župan Varaždinske županije Radimir Čačić priredio je prijem za Aleksandra Jevšeka, predsjednika Saveza Zajednice slovenskih općina i gradova ujedno i gradonačelnika Murske Sobote i zatim načelnicu Općine Cirkulane Antoniju Žumbar u čijoj pratnji je bila i Danica Ranfl, vijećnica u Vijeću Občine Cirkulane.

Na prijemu je bilo riječi o razini i jačini regionalizacije u dvjema država, iskorištavanju EU fondova, suradnji u okviru Alpe Adria Saveza itd.

Župan Čačić je izrazio zadovoljstvo što ugošćuje drage kolege iz susjedne Slovenije.

- Međunarodni susret folkloraša prilika je za ovakve susrete i razgovor o mnogim zajedničkim temama. Zanimljivo je čuti kako funkcionira sustav lokalne samouprave u Sloveniji, a dobili smo i poziv za posjet Murskoj Soboti kako bismo razmotrili daljnje mogućnosti suradnje, jer, koliko smo saznali na ovom inicijalnom susretu, mjesta i potrebe za razmjenom iskustva ima. Folkofonija je zaista uspjela, mnogobrojni folkloraši oduševili su građane, prodefilirali gradskim ulicama, ali i pojedinim dijelovima Županije, i to je dokaz kako glazba i kultura povezuju ljude - naglasio je župan te u društvu gostiju prisustvovao gala večeri na Kapucinskome trgu.

 

5181c26f7d1b08fdb0c8d2bc430c6b6a.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video