Vijesti / Društvo

a sad, adio

ZBOGOM, VLADEK! Preminuo Vladimir Premuž - istaknuti medijski djelatnik i sportski radnik

ZBOGOM, VLADEK! Preminuo Vladimir Premuž - istaknuti medijski djelatnik i sportski radnik
Twitter

Osim novinarskog dijela, bio je i producent nekoliko filmova i urednik nekoliko monografija i publikacija, a bio je i nenadmašan organizator.

U četvrtak 12. rujna, nakon duge i teške bolesti, preminuo je Vladimir 'Vlado' Premuž, koji je gotovo cijeli radni vijek proveo u medijima, radeći kao novinar, urednik, glavni urednik. Radio je i u prodaji i marketingu - kao organizator i direktor. Najviše vremena proveo je u Varaždinskim vijestima i na VTV televiziji.

Vezana vijest:

Vlado Premuž FALEL BUŠ, VLADEK IN MEMORIAM Otišao je Vlado Premuž, vrstan novinar, motivator, nesebični učitelj... Davao je cijelog sebe u sve što je radio

Vlado je rođen 1960. godine, a svoj novinarski 'nauk' započeo je kao sportski novinar, pišući tekstove o sportu, prvenstveno rukometu za Sportske novosti te specijalizirane rukometne magazine. Tijekom studiranja u Zagrebu nastavio je raditi kao honorarac, pisao je i za Polet, Večernji list i Vjesnik

Po povratku u Varaždin najprije počinje raditi u Varteksovoj službi informiranja, a potom od 1987. godine u Varaždinskim vijestima, gdje ostaje sve do 2004. godine. U Varaždinskim vijestima je bio prvo novinar, a potom i urednik pa kolumnist, da bi na kraju bio zadužen za komercijalni segmet te je radio kao voditelj marketinga.

Potom sa skupinom partnera, među kojima su bili i vlasnici Varaždinske televizije, pokreće tjednik Novi Varaždinec, ali on je u toj 'konstelaciji snaga' trajao samo godinu dana. Novine su kasnije promijenile vlasnika, a potom još jednom, te su preimenovane u Regionalni tjednik, ime pod kojim i danas izlaze. 

Vlado je ostao raditi na VTV-u kao izvršni direktor, a bio je i glavni urednik te na kraju izvršni direktor za program VTV televizije.

Osim novinarskog dijela, bio je i producent nekoliko filmova i urednik nekoliko monografija i publikacija, a bio je i nenadmašan organizator.

Još kao 'mladić' radio je u organizaciji velikih rukometnih događaja, potom je bio angažiran u press službi JUPEA-e. Radio je PR službama brojnih velikih manifestacija u Varaždinu, prvenstveno sportskih. 

Posljednje je bio angažiran u PR službi na Europskom rukometnom prvenstvu, tijekom siječnja 2018. godine, kada se jedan od skupina igrala u Varaždinu.

Bio je i aktivan u strukovnim organizacijama kao predsjednik Županijske organizacije HND-a, odnosno suda časti HND-a.

Posljednji oproštaj od Vlade Premuža bit će u ponedjeljak (16. rujna) u 14:30 sati na varaždinskom groblju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!