Vijesti / Društvo

STRAVIČNO

SJEKIROM RASKOMADAO MAČIĆA! 'Bez emocija mi je rekao - da, učinio sam to'

SJEKIROM RASKOMADAO MAČIĆA! 'Bez emocija mi je rekao - da, učinio sam to'
PIXSELL

Prema riječima čovjeka koji je nazvao, tamošnji pizza-majstor sjekirom je raskomadao mačića te ga je zatim želio baciti u krušnu peć, doznali smo u Udruzi Spas, koja je slučaj prijavila policiji.

Krajem prošloga tjedna varaždinski azil za napuštene pse koji vodi Udruga Spas zaprimio je anonimnu dojavu građanina o ubojstvu mačke na parkiralištu jedne pizzerije u gradu. 

- Prema riječima čovjeka koji je nazvao, tamošnji pizza-majstor sjekirom je raskomadao mačića te ga je zatim želio baciti u krušnu peć. Ipak, kao što nam je rekla osoba koja je prijavila, od toga je odustao te je životinju navodno odvezao na Dravu - ispiričala nam je Gordana Lacko, predsjednica Udruge Spas.

Potom je, dodaje Lacko, Udruga Spas pozvala policiju na mjesto događaja.

- Policija je, moram napomenuti, promptno reagirala te na lokaciji zatekla lokvu krvi. Obavili su potreban očevid te će podnijeti prijavu DORH-u - kaže Lacko.

Osoba koja je njima prijavila slučaj poslala je i fotografije nemilog događaja, koje je Gordana Lacko poslala policiji kao dokaz.

Ona je, kaže, nakon svega zvala pizzeriju te stupila u kontakt s navodnim počiniteljem.

- Upitala sam ga je li moguće da je to učinio, na što je on bez imalo emocija rekao 'Jesam, ubio sam mačića'. Isto tako rekao je da ima obitelj te da ne želi da događaj dospije u javnost. Rekla sam da je slučaj prijavljen policiji - kaže Lacko dodavši da 'nema riječi za ovakav čin'.

- To je katastrofa. Sreća u nesreći je da postoje oni koji su u stanju slučaj prijaviti i neće šutjeti. Iako je prijava bila anonimna, zahvaljujem čovjeku, jer je to moglo proći nezamijećeno - kazala je.

U Policijskoj upravi varaždinskoj potvrdili su nam da su obaviješteni o počinjenju toga djela, a izvidi su još uvijek u tijeku. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video