Vijesti / Društvo

REAKCIJA GRADONAČELNIKA

IVAN ČEHOK 'Staza u Aninoj napravljena je kako su rekli projektanti i struka'

IVAN ČEHOK 'Staza u Aninoj napravljena je kako su rekli projektanti i struka'
Varaždinski.hr

'Na kraju, prije nismo imali stazu, sad imamo, auti ne smiju biti na njoj', rekao je Čehok.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svojem se Facebook profilu osvrnuo se na niz kritika na račun iscrtanih biciklističkih staza u Aninoj ulici. Staze su iscrtane u jučer, 21. kolovoza, u jutarnjim satima, a brojni građani zamijetili su kako se staze prilagođavaju okolišu, izbjegavaju stupove i naprasno završavaju spuštajući se na cestu u dijelu gdje mjesta za biciklističku stazu više nema.

Vezana vijest:

Anina ulica, biciklistička staza, A je to POGLEDAJTE Anina napokon dobila biciklističku stazu. Već krenule negativne reakcije

Čehok je stao u obranu na taj način iscrtane staze, a to je uobličio u šest točaka.

- Prvo, tamo staze prije nije bilo, sada je napravljena kako su projektant i struka rekli. Drugo, napravili smo stazu maknuvši parkirna mjesta! Treće, to što se auti parkiraju na stazu je nepropisno i ne znači da staze ne treba. Četvrto, staza je crvena upravo kako bi upozorila vozače automobila da ne parkiraju i budu oprezni. Peto, to što dva metra staze zaobilazi rasvjetni stup ne smeta biciklistu uopće. Šesto, priložio sam primjere Londona, najfrekventnije prometnice, dnevno više automobila nego cijela HR. Uopće nema staza! Ili je samo horizontalni ili vertikalni znak - napisao je Čehok.

Dodao je još Čehok kako je trend upozoriti ostale sudionike u prometu na bicikliste i da staza u Aninoj to radi odlično.

- Na kraju, prije nismo imali stazu, sad imamo, auti ne smiju biti na njoj - zaključio je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video