Vijesti / Društvo

Vž kalendar

NA DANAŠNJI DAN 2008. godine umro je poduzetnik i glazbenik Branko Bek

NA DANAŠNJI DAN 2008. godine umro je poduzetnik i glazbenik Branko Bek
YouTube screenshot

Radio je menadžerske poslove u varaždinskom Coningu, a godine 1996. osnovao tvrtku specijaliziranu za brokerske poslove i kao uspješan poduzetnik postao je većinski vlasnik hotela Turist u Varaždinu.

18. 8. 2008. U Varaždinu je umro Branko Bek, poduzetnik i glazbenik. Rodio se 12. kolovoza 1956. godine u Donjoj Voći, studirao je i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Radio je menadžerske poslove u varaždinskom Coningu, a godine 1996. osnovao tvrtku specijaliziranu za brokerske poslove i kao uspješan poduzetnik postao je većinski vlasnik hotela Turist u Varaždinu. Sa svojim glazbenim sastavom nastupao je na festivalu kajkavske popevke u Krapini i bio uspješan skladatelj zabavnih melodija. Utemeljio je i kao predsjednik vodio društvo KNAPUT koje je pomagalo siromašnima. Branko Bek radio je na očuvanju povijesne baštine Voćanskog kraja.   

~~~

Spomenik kulture prve kategorije dvorac Maruševec današnji oblik dobio je prigodom rekonstrukcije 1877. godine. Tada je dograđena trokatna kula s neogotičkim elementima, pročelja su ukrašena dekoracijama, oblikovane su parkovne površine. Maruševec je stoljećima bio u posjedu obitelji Vragović koja je plemstvo dobila 1351. godine od kralja Ljudevita Prvoga. Vragović su bili vlasnici Maruševca do početka 18. stoljeća, poslije njih mijenjaju se posjednici, a od 1883. do 1945. godine dvorac je bio u vlasništvu obitelji Pongrac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video