Vijesti / Društvo

GORNJI KNEGINEC

LAUREATI Oni su dobitnici priznanja Općine Gornji Kneginec: Biserka Težački Kekić, Josip Levatić, Tena Kramar i tvrtka Biovitalis

LAUREATI Oni su dobitnici priznanja Općine Gornji Kneginec: Biserka Težački Kekić, Josip Levatić, Tena Kramar i tvrtka Biovitalis
Općina Gornji Kneginec

​Najvrednije priznanje, a to je Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec, pripalo je Biserki Težački Kekić, pjesnikinji iz Gornjeg Kneginca.

Dobitnici godišnjih priznanja Općine Gornji Kneginec su Biserka Težački Kekić, Josip Levatić, Tena Kramar i tvrtka Biovitalis.

Njima su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 18. srpnja u povodu obilježavama Dana općine, u Zlatnim goricama priznanja uručili načelnik Goran Kaniški i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić.

Diploma Općine Gornji Kneginec uručena je učenici Teni Kramar iz Donjeg Kneginca za postignute školske i izvannastavne rezultate.

- Tena je završila 3. razred srednje Glazbene škole u Varaždinu, a nastupala je na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima te ostvarila zapažene rezultate. Redovito nastupa na prigodnim proslavama Općine Gornji Kneginec te solo pjevanjem doprinosi njegovanju i promicanju kajkavskog jezika - istaknuto je na dodjeli.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Josipu Levatiću, profesoru mentoru glazbene kulture Osnovne škole Kneginec Gornji te tvrtki Biovitalis iz Turčina.

Josip Levatić zaposlen je u Osnovnoj školi Kneginec Gornji na radnome mjestu učitelja glazbene kulture, član je Hrvatskog društva tamburaških pedagoga i Varaždinske glazbene udruge.

- Kao skladatelj i tamburaški pedagog sudjeluje u stvaranju notnih izdanja i priručnika za tamburu kao glavni predmet u glazbenim školama. U dosadašnjem radnom vijeku aktivno se posvetio glazbenopedagoškom radu s djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta - obrazloženje je nagrade koju je primio Levatić.

Tvrtka Biovitalis istaknuta je kao odličan primjer ženskog i obiteljskog poduzetništva.

- Tvrtka uspješno posluje u vrlo kompetitivnoj industriji proizvodnje kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda te dodataka prehrani. Nedavno su završili veliki investicijski projekt koji je rezultirao novim modernim i suvremeno opremljenim pogonom. Njegova ukupna vrijednost gotovo je šest milijuna kuna, a 45 % sufinanciran je iz europskih fondova bespovratnim sredstvima.

Najvrednije priznanje, a to je Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec, Općinsko vijeće dodijelilo je Biserki Težački Kekić, pjesnikinji iz Gornjeg Kneginca.

- Biserka Težački Kekić do sada je objavila dvanaest knjiga pjesama. Uvrštena je u panoramu pjesnika osamdesetih i devedesetih godina 'Strast razlike, tamni zvuk praznine' Branka Čegeca i Miroslava Mićanovića te, opisno i fragmentarno, u antologiju i studiju hrvatskog pjesničkog naraštaja devedesetih 'Isto i različito' Sanjina Sorela, kao i u poetski zbornik 'Mostovi prijateljstva' Milke Knežević, u kojem su zastupljeni pjesnici iz 23 države svijeta. Također je uvrštena u knjigu 'Garestinski hortus verbi' (Varaždinska književna hrestomatija) dr. Jože Skoka - ukratko su predstavljena najznačajnija pjesnička postignuća Biserke Težački Kekić.

Nakon dodjele općinskih nagrada uslijedio je kratki kulturni program tijekom kojeg je nastupila učenica Osnovne škole Kneginec Gornji Ana Novotni uz pratnju mentora, profesora Josipa Levatića.

Izvela je pjesme 'Tvoja zemlja' (Alfi Kabiljo – Drago Britvić) i 'Stiha, stiha, povedaj mi mati' (Đelo Jusić – Nedo Zuban).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video