Vijesti / Društvo

PUTOVANJE VLAKOM

VLAKOM OD KOTORIBE DO VARAŽDINA 'Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca?'

VLAKOM OD KOTORIBE DO VARAŽDINA 'Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca?'
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL

O neurednosti vlakova i okoliša pratećih objekata progovorio ugledni profesor glazbe iz jednog donjomeđimurskog naselja (podaci poznati redakciji).

Jučer, 15. srpnja, sugovornik eMedjimurja ispunio je želju 5-godišnjem sinu Domagoju odvevši ga na putovanje vlakom od Kotoribe do Varaždina. Vratili su se kući prepuni negativnih dojmova o (ne)urednosti vlakova, pratećih prostora i okoliša HŽ-a, piše Mladen Grubić za eMedjimurje

- Domagoj obožava vlakove pa 'ajmo' na izlet. Kotoriba kolodvor još kol'ko- tolko uredan, vlak star otprilike 40-50 godina, grafiti po njemu, neuredno sve, strgano, klimu ćemo zanemariti jer nije bio prevruć dan - požalio se čitatelj eMedjimurja. 

Vlak je krenuo i stanicu po stanicu stigli su u Varaždin te počeli razgledavati kolodvor i promatrati vlakove koji se tamo nalaze.

- Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca? - upitao je sugovornika njegov sin.

Otac, sugovornik eMedjimurja, pokušao je objasniti sinu da to rade loši i nekulturni ljudi, no sin je i dalje htio objašnjenje.

- Pa tata tu su svi nekulturni? To nitko ne čisti za njima? - upitao je opet.

Tata mu je nastojao objasniti, no i sam je bio svjestan da opravdanja za takav nemar nema.

- Nevjerojatno kak' izgleda varaždinski željeznički kolodvor, jednostavno nevjerojatno! Pa to je smeća za dva kamiona. Zar zaista ne postoji netko tko čisti, uređuje kolodvor nakon kretena koji nemaju kulture i bacaju smeće bilo gdje? Užas i sramota - ogorčen je sugovornik eMedjimurja. 

Kazao nam je da su vlakovi koje su vidjeli u prosjeku stari 40 godina i da izgledaju očajno.

- Sramota, pa toga nema nigdje, al' stvarno nigdje. Svaka čast na ovim modernim vlakovima koje smo uveli kao prije par godina, no gdje su? Samo Koprivnica-Zagreb? - žali se sugovornik i dodaje:

- Dok sam putovao u školu u Varaždin još je to nekak izgledalo, al' ovo danas je katastrofa. Sramota za HŽ i za sve one koji su odgovorni za to. Sramota! Naravno, sramota i za nekulturne ljude koji ostavljaju sve za sobom, bacaju smeće posvuda i ne mare nizašto. Ovom prilikom pozivam delegaciju iz Ministarstva prometa, visoko pozicionirane HŽ-ovce nek se malo provozaju, razgledaju spomenutu relaciju, nek popiju kavicu u blizini kolodvora pa nek podjele dojmove kak sad ja jer nažalost nisam mogao izdržati. I onda nek se tuže kak' nitko ne putuje vlakom, pada promet HŽ-u. Pa kak' da netko putuje tim kantama, prljavim do bola, tko zna u kakvom su tehničkom stanju. Užas, sramota i nevjerojatno! - završio je razočarano, piše eMedjimurje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video