Vijesti / Društvo

PROMETNO RASTEREĆENJE

PODVOŽNJAK U MIŠKININOJ Najavljeno rješenje prometnog rasterećenja istočnog dijela Varaždina

PODVOŽNJAK U MIŠKININOJ Najavljeno rješenje prometnog rasterećenja istočnog dijela Varaždina
Varaždinski.hr

Kompletno rješenje 'kućanske rampe' Čehok je najavio za 2021. godinu kad projekt s kojim je javnost upoznata u ožujku ove godine mogu prijaviti na fondove Europske unije.

Pothodnik u Ulici Mihovila Pavleka Miškine bit će pretvoren u podvožnjak. Tu informaciju objavio je danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svojem Facebook profilu. 

Bit će to djelomično rješenje prometnog problema 'kućanske rampe' koji stvara izrazite probleme za stanovnike istočnog dijela Varaždina.

Vezana vijest:

Kućanska rampa pothodnik i kružni tok KONAČNO RJEŠENJE ZA KUĆANSKU RAMPU Ovo je projekt koji bi napokon trebao riješiti jedan od najvećih problema problema u Varaždinu

Kompletno rješenje 'kućanske rampe' Čehok je najavio za 2021. godinu kad projekt s kojim je javnost upoznata u ožujku ove godine mogu prijaviti na fondove Europske unije.

- Dotad ćemo produžiti pristupe s obje strane, napraviti jedan kolnik, pješačku i biciklističku, semafori će puštati 40-60 sekundi u jednom smjeru. Napokon će mjesto postati svjetlo, protočno i u službi prometa - napisao je Čehok.

Istaknuo je kako je moguće probiti još jedan podvožnjak, no, dodao je, ovo rješenje trebalo bi biti dovoljno po informacijama dobivenim mjerenjem prometa.

Projekt je tek u počecima, rekao nam je Čehok u telefonskom razgovoru, pa je sad potrebno srediti svu potrebnu dokumentaciju i kontaktirati Hrvatske željeznice kako bi se dobila njihova suglasnost. Radovi bi mogli započeti u proljeće 2020. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video