Vijesti / Društvo

ODGOVOR NA OBJAVLJEN TEKST

ISPRAVAK Oglasio se Konzum: 'Nezadovoljna profesorica informatike ne radi kod nas, da radi imala bi plaću od 4.000 do 6.850 kuna'

ISPRAVAK Oglasio se Konzum: 'Nezadovoljna profesorica informatike ne radi kod nas, da radi imala bi plaću od 4.000 do 6.850 kuna'
PR foto, Ilustracija

'Moramo vas obavijestiti da gospođa Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto'...

Ivana Stuparić Vladi RH poslala je pismo. Naime, ova profesorica iz Međimurja, između ostalog, poručila je Vladi da informatičara ima, ali nema radnih mjesta.

Osim toga, u svom je pismu navela da je 'prisiljena raditi u Konzumu za 2.000 kn jer drugog izbora nema'.

Vezana vijest:

žena, laptop MEĐIMURKA PISALA VLADI PROFESORICA INFORMATIKE 'Prestanite lagati da ima posla. Ne bih bila prisiljena raditi u dućanu za 2000 kuna'

Po objavi teksta iz Konzuma je stigao 'odgovor na netočne informacije vezane uz uvjete rada zaposlenika u maloprodaji Konzuma', koji prenosimo u cijelosti.

'U ovom članku citira se gospođa Ivana Stuparić te se navodi da je 'prisiljena raditi u Konzumu za 2000 kuna'. Moramo vas obavijestiti da gospođa Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija. 

Gospođa Stuparić je bila u Konzumu na razgovoru za posao u trenutku kada nije bila u mogućnosti raditi puno radno vrijeme te joj je na njen zahtjev ponuđen ugovor na pola radnog vremena. Prije početka rada nazvala je u Konzum i rekla da odustaje od ponuđenog posla jer je dobila posao u školi na puno radno vrijeme. 

Konzum u posljednje dvije godine neprestano radi na poboljšanju uvjeta rada svojih zaposlenika, pružajući brojne pogodnosti iznad zakonski propisanih obveza poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.  

Mogućnost isplate neoporezivog dijela za nagrade Konzum je iskoristio gotovo u potpunosti još u 2018. godini isplativši radnicima božićnicu u većem iznosu, od 1.500 kuna.

S početkom ove godine povećana su primanja zaposlenicima u neto iznosu od 350 kuna, a to se povećanje odnosi na sve one kojima se plaća obračunava na temelju koeficijenta te se isplaćuje trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu koji je u cijelosti neoporeziv. Pritom se u obzir uzima efektivan rad, odnosno prisutnost na radu u prethodnom mjesecu. 

Od početka ove godine Konzum je zaposlio više od 1.100 novih kolega, najviše u maloprodaji i logistici, a znakovit je podatak da je više od 70 posto sezonskih zaposlenika prošlih godina prepoznalo Konzum kao mjesto na kojem žele nastaviti raditi. 

Naposljetku, uz poticajno radno okruženje i pozitivnu, timsku atmosferu, Konzumovim djelatnicima nudi se i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme, što je zanimljivo roditeljima, studentima i svima kojima je to bitno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza', stoji u reakciji Konzuma.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!