Vijesti / Društvo

AGLOMERACIJA

Projekt težak 860 milijuna kuna kreće u provedbu, gradit će se 250 kilometara kanalizacije i pročistač voda

Projekt težak 860 milijuna kuna kreće u provedbu, gradit će se 250 kilometara kanalizacije i pročistač voda
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell; Grad Varaždin

Radovi će prvo započeti u Zbelavi i Črncu, a, prema procjenama, svi radovi trebali bi završiti u roku od 28 mjeseci.

U Varaždinu je danas potpisan ugovor o nastavku radova iz projekta Aglomeracija (kanalizacijsko-kolektorska mreža) za dio grada Varaždina i za općine Cestica, Vinica, Petrijanec i Sračinec.

Potpisivanje se održalo u upravnoj zgradi tvrtke Varkom , a ugovore su potpisali direktor Varkoma Željko Bunić i predstavnici izvođača radova. Za područje grada Varaždina to su tvrtke GK Grupa, HIS, Zagorje gradnja i INEL – ELEKTRO, a za preostale općine tvrtke Vodogradnja, Tegra i Cestno podjetje Ptuj.

- Ovo je projekt koji je počeo 2012. godine, a ukupna vrijednost projekta je 685 milijuna kuna bez PDV-a, s PDV-om je to oko 850 milijuna kuna. Predviđeno je da se na ovaj način napravi oko 250 kilometara kanalizacije i pročistač otpadnih voda – rekao je direktor Varkoma Željko Bunić.

Sastanku su prisustvovali i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te njegov zamjenik Zlatan Avar.

- Takva kanalizacijska pokrivenost je standard u Europi, mi to sad radimo. Ovo su veliki radovi, no ovo moramo napraviti. Time će grad Varaždin postati potpuno komunalno opremljen, za ovo stvarno treba Varkom pohvaliti – rekao je Ivan Čehok.

Na konferenciji za medije prisustvovali i predstavnici izvođača radova.

- Radovi kreću odmah. Prvo je na redu izvedbeno-projektna dokumentacija i neke formalne stvari, a početak radova bit će sigurno ovo ljeto. Ono što mogu reći s ponosom je da smo okupili domaću operativu i domaću pamet, imamo ljude koji mogu odraditi taj posao. Mogu reći da će ovaj projekt biti gotov prije roka i sa zadovoljavajućim rezultatom – rekao je Robert Gotić, predsjednik uprave GK Grupe.

Radovi će prvo započeti u Zbelavi i Črncu, a, prema procjenama, cijeli projekt Aglomeracije trebao bi završiti u roku od 28 mjeseci. To će stvoriti i neke probleme za stanovnike područja gdje se aglomeracija provodi.

- Molimo sve za strpljenje i nadamo se da će kratkoročno ljudi pretrpjeti nelagode – zaključio je Željko Bunić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video