Vijesti / Društvo

ODANA POČAST

Izaslanstvo Varaždinske županije položilo vijence i odalo počast poginulim braniteljima

Izaslanstvo Varaždinske županije položilo vijence i odalo počast poginulim braniteljima
Varaždinska županija

Pozivajući na minutu šutnje kod Križa branitelja zamjenik župana Paljak je napomenuo kako se nikada ne smiju zaboraviti hrabri hrvatski branitelji koji su svoje živote utkali u obranu domovine.

Povodom Dana državnosti na gradskom groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje. Tako su izaslanstva Varaždinske županije u kojem su bili zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, izaslanstva Grada Varaždina, Policijske uprave varaždinske te Udruge udovica i roditelja poginulih branitelja Varaždinske županije odali priznanje i zahvalnost svima koji su poginuli u obrani domovine.

Pozivajući na minutu šutnje kod Križa branitelja zamjenik župana Paljak je napomenuo kako se nikada ne smiju zaboraviti hrabri hrvatski branitelji koji su svoje živote utkali u obranu domovine.

- Važno je prisjetiti se ovih dana jer je to bilo vrijeme kada su se donosile bitne odluke. Ova odluka o samostalnosti je odredila cijeli tijek daljnjeg razvoja u smislu naše suverenosti, iako je i ta forma morala biti ispunjena, ona je dobila svoju puninu 8. listopada. Postalo je tih dana svima jasno da neće biti moguće izboriti samostalnost bez rata. Iako nije bio direktno ugrožen, Varaždin je dao ogroman doprinos obrani cijele zemlje, bez naših branitelja i njihove žrtve sloboda ne bi bila nikada izborena. Zato smo danas ovdje da odamo pijetet i zahvalnost poginulim braniteljima, ali da i svima čestitamo Dan državnosti. Pozivam sve građane naše Županije da dekoriraju svoje domove nacionalnim obilježjima te izvjese zastave. Budimo sretni i ponosni što imamo svoju državu, upravo je Dan državnosti izvrsna prigoda, osim onih sportskih uspjeha da budemo nacionalno ponosni i sretni - rekao je Paljak.

Inače, Dan Državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se u Hrvatskoj obilježava 25. lipnja, na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video